Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kokosolie voor baard: voordelen, nadelen en meer

Hoe zit het met de calorieën?

 1. Baardolie is een conditionerend product dat sommige mensen gebruiken om hun gezichtshaar te verzorgen. Het beweert het haar te verzachten terwijl het groeit, de huid te conditioneren en een baard te veroorzaken die schoon en goed verzorgd lijkt te zijn.

 2. Omdat kokosolie een ingrediënt is dat de huid kan verzachten en haar kan verzorgen, kiezen sommige mensen ervoor om het te gebruiken als een goedkoop en eenvoudig alternatief voor baardolie. We spraken met een dermatoloog om erachter te komen of kokosolie echt goed is voor je baard.

Voordelen

 1. Het kan ook worden gebruikt om de huid op uw gezicht te verzachten. Wanneer de huid op je gezicht gezond, gehydrateerd en vrij van obstructie is - zoals schilfers, verstopte poriën of dode huid - groeit je baard gelijkmatig in en is minder gevoelig voor scheerbultjes.

 2. Kokosolie is onderzocht voor gebruik als zowel een haarverzachter als cosmetisch ingrediënt voor uw gezicht. Kokosolie van Virgin kan de vorming van gespleten haarpunten verminderen en uw huidbarrière beschermen en voeden.

 3. Het bevordert ook de genezing als uw huid geïrriteerd is en het werkt als een antimicrobieel en ontstekingsremmend middel.

 4. Al deze eigenschappen lijken te wijzen op het gebruik van kokosolie op je baard.

Nadelen

 1. Volgens Dr. Owen Kramer, inwoner van de dermatologie aan de Universiteit van Illinois in Chicago, zijn er niet veel klinische gegevens die het gebruik van kokosolie als baardolie ondersteunen.

 2. Een allergie voor kokosolie is uiterst zeldzaam. U kunt nog steeds enige huidirritatie ervaren, zelfs als u niet allergisch bent voor de olie.

 3. "[!Kokosolie

 4. Kramer wees erop dat hoewel niet iedereen die kokosolie op zijn gezicht gebruikt, een doorbraak zal ervaren, degenen die kokosolie willen proberen om hun baard te verzorgen, zich zeker bewust moeten zijn van deze mogelijkheid.

 5. Als u aanleg heeft voor acne rond uw baard, wilt u misschien kokosolie niet gebruiken als baardolie.

Hoe te gebruiken

 1. Zoals elke baardolie, kan kokosolie het beste op je baard worden aangebracht als deze schoon en droog is. Je baard en je huid zullen de olie absorberen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het uitwassen.

 2. Het gebied van de huid waar een baard groeit, is doorgaans gevoeliger dan andere soorten mensenhaar.

 3. Baardhaar heeft de neiging ongelijk te groeien en in verschillende vormen en hoeken. Daarom kan het tijd kosten om uit te zoeken hoe je je baard het beste kunt verzorgen, en veel experimenteren met verschillende verzorgingsproducten.

 4. Winkel voor kokosolie en baardolie met kokosolie online.

Heeft dit invloed op de groei?

 1. Sommige mensen geloven dat kokosolie de haargroei bevordert. Maar dit lijkt een mythe te zijn.

 2. "Haargroei is een moeilijk onderwerp, en er zijn veel claims dat X- en Y-producten je haargroeisnelheid zullen verhogen," zei Kramer. "Ik kon geen studies vinden om [!deze claim

 3. Als uw haar normaal groeit en u verder gezond bent, is het onwaarschijnlijk dat er baardolie of een vergelijkbaar product is dat uw baard sneller laat groeien.

Andere natuurlijke alternatieven

 1. Er zijn tal van andere natuurlijke alternatieven voor baardolie en balsems.

 2. Als u specifiek op zoek bent naar een natuurlijke olie met kalmerende eigenschappen die uw baard kunnen helpen sneller te groeien, overweeg dan pepermuntolie.

 3. De geur van pepermunt is sterk en verdunnen met een andere verzachtende dragerolie, zoals jojoba-olie of zoete amandelolie, is essentieel voor een doe-het-zelf baardolie.

 4. Als u haarbreuk wilt voorkomen, kunt u pure vitamine E-olie gebruiken.

 5. Andere opties voor natuurlijke producten die uw baard vormen en verzorgen zijn:

De onderste regel

 1. Kokosolie heeft hydraterende en beschermende eigenschappen die de geïrriteerde huid kalmeren en het uiterlijk van het haar verbeteren. Om deze redenen kan het voor sommige mensen werken als baardolie of balsem.

 2. U kunt kokosolie in pure vorm gebruiken of zoeken naar producten die het als ingrediënt bevatten. Pas op voor baardoliën die beloven de haargroei te versnellen - ze werken waarschijnlijk niet.

 3. Als u een acne-gevoelige huid heeft, zijn er andere natuurlijke alternatieven voor baardolie die u minder snel zullen laten uitbreken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407