Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kokosvlees: voeding, voordelen en nadelen

Moet je vlees eten?

 1. Kokosvlees is het witte vlees in een kokosnoot.

 2. Kokosnoten zijn de grote zaden van kokospalmen (Cocos nucifera), die in tropische klimaten groeien. Hun bruine, vezelige kaf verbergt het vlees van binnen.

 3. Omdat de olie en melk van deze vrucht steeds populairder worden, vragen veel mensen zich misschien af ​​hoe kokosvlees te gebruiken en of het voordelen voor de gezondheid biedt.

 4. Dit artikel vertelt u alles wat u moet weten over kokosvlees.

Voedingswaarden

 1. Kokosvlees bevat veel vet en calorieën en matig koolhydraten en eiwitten.

 2. De voedingswaarden voor 1 kop (80 gram) vers, geraspte kokosvlees zijn (1):

 3. Kokosvlees is rijk aan verschillende belangrijke mineralen, vooral mangaan en koper. Terwijl mangaan de enzymfunctie en het vetmetabolisme ondersteunt, helpt koper botvorming en de gezondheid van het hart (2, 3).

 4. Kokosnoot is een unieke vrucht vanwege het hoge vetgehalte. Ongeveer 89% van het vet in het vlees is verzadigd (4).

 5. De meeste van deze vetten zijn triglyceriden met een middellange keten (MCT's), die intact in de dunne darm worden opgenomen en door uw lichaam worden gebruikt om energie te produceren (5).

 6. Slechts 1 kop (80 gram) geraspte kokos levert 7 gram vezels, wat meer is dan 20% van de DV (6).

 7. Het grootste deel van deze vezel is onoplosbaar, wat betekent dat het niet wordt verteerd. In plaats daarvan werkt het om voedsel door uw spijsvertering te verplaatsen en helpt het de darmgezondheid.

Gezondheidsvoordelen van kokosvlees

 1. Kokosvlees kan op verschillende manieren uw gezondheid ten goede komen.

 2. Veel van het onderzoek naar de voordelen van dit tropische fruit is gericht op het vetgehalte.

 3. Kokosvlees bevat kokosolie, die HDL (goede) cholesterol kan verhogen en LDL (slechte) cholesterol kan verlagen. Verbeteringen in deze markers kunnen uw risico op hartaandoeningen verminderen (7).

 4. Een studie van 4 weken gaf 91 mensen dagelijks 1,6 ml (50 ml) extra vierge kokosolie, extra vierge olijfolie of ongezouten boter. Die in de kokosoliegroep vertoonden een significante toename van HDL (goed) cholesterol, vergeleken met die waaraan boter of olijfolie werd gegeven (8). [! 829 => 1140 = 3!

 5. Een ander onderzoek van 8 weken merkte op dat mensen die 200 gram pap met kokosmelk consumeerden, een significante vermindering van LDL (slechte) cholesterol en een toename van HDL (goede) cholesterol hadden vergeleken met degenen die pap aten gemaakt met sojamelk (10).

 6. Kokosvlees kan gewichtsverlies bevorderen.

 7. Studies suggereren dat de MCT's in deze vrucht gevoelens van volheid, calorieverbranding en vetverbranding kunnen bevorderen, die allemaal gewichtsverlies kunnen ondersteunen (11, 12, 13).

 8. Bovendien kan het hoge vezelgehalte van kokosvlees de volheid verhogen, wat kan helpen overeten te voorkomen (14, 15).

 9. Uit een onderzoek van 90 dagen bij 8 volwassenen bleek dat het aanvullen van een standaarddieet met dagelijks 100 gram verse kokosnoot aanzienlijk gewichtsverlies veroorzaakte, vergeleken met het aanvullen met dezelfde hoeveelheid pinda's of pinda-olie (16).

 10. Houd er rekening mee dat deze onderzoeken zeer grote hoeveelheden kokosnoot- en MCT-olie gebruiken, dus het is onduidelijk of het eten van kleinere hoeveelheden kokosvlees dezelfde effecten zou hebben.

 11. Kokosnoten bevatten veel vezels, wat uw ontlasting opdrijft en de regelmaat van de darm ondersteunt, waardoor uw spijsvertering gezond blijft (6, 17).

 12. Omdat deze vruchten ook veel vet bevatten, kunnen ze uw lichaam helpen in vet oplosbare voedingsstoffen op te nemen, waaronder vitamine A, D, E en K.

 13. Bovendien is aangetoond dat de MCT's in kokosvlees uw darmbacteriën versterken, die kunnen beschermen tegen ontstekingen en aandoeningen zoals het metabool syndroom (18).

 14. Bovendien kan kokosolie de groei van schadelijke gisten, zoals Candida albicans, die ernstige infecties kunnen veroorzaken, verminderen (19).

 15. Kokosvlees eten kan andere voordelen hebben, waaronder het volgende:

Potentiële nadelen

 1. Hoewel kokosvlees meerdere voordelen heeft, kan het ook nadelen hebben.

 2. Het bevat een aanzienlijke hoeveelheid verzadigd vet, wat zeer controversieel is.

 3. Een onderzoek bij meer dan 115.000 gezonde volwassenen wees uit dat een hoge inname van verzadigd vet geassocieerd was met een verhoogd risico op hartaandoeningen (29).

 4. Hoewel de effecten van verzadigd vet op hartaandoeningen nog steeds worden besproken, tonen onderzoeken aan dat het vervangen van verzadigde vetten door onverzadigde vetten het risico op hartaandoeningen kan verlagen (30).

 5. Sommige wetenschappers beweren dat hoewel kokosnoten de gezondheid van het hart niet lijken te schaden, de meeste mensen niet genoeg eten om negatieve effecten te ervaren - vooral op een westers dieet (31).

 6. Aangezien deze vrucht ook positieve effecten op je hart kan hebben, is meer onderzoek nodig naar kokosvlees en de gezondheid van het hart op lange termijn.

 7. Met name kokosvlees is ook calorierijk. Te veel eten kan leiden tot ongewenste gewichtstoename als u elders geen calorieën beperkt.

 8. Ten slotte kunnen sommige mensen heftig reageren op kokosnoot. Kokosallergieën zijn echter zeldzaam en worden niet altijd geassocieerd met andere notenallergieën (32).

Hoe kokosvlees te gebruiken

 1. Kokosvlees kan in vele vormen worden gekocht, inclusief bevroren, versnipperd of gedroogd.

 2. Op bepaalde plaatsen kunt u zelfs hele kokosnoten kopen. Je moet de zachte plekken - of ogen - met een hamer en spijker doorboren en vervolgens de melk aftappen, waarna je de schil kunt breken. Verwijder het vlees met een lepel als het zacht is of een mes als het stevig is.

 3. Sommige manieren om kokosvlees te gebruiken zijn:

 4. Veel gedroogde en voorverpakte kokosproducten zijn zwaar gezoet, wat het suikergehalte aanzienlijk verhoogt.

 5. Een kop (80 gram) verse, ongezoete kokosnoot bevat slechts 5 gram suiker, terwijl 1 kop (93 gram) gezoete, geraspte kokos maar liefst 34 gram bevat (4, 33) .

 6. Ongezoete of rauwe producten zijn dus het gezondst.

De onderste regel

 1. Kokosvlees is het witte vruchtvlees van kokosnoten en is vers of gedroogd eetbaar.

 2. Rijk aan vezels en MCT's, kan het een aantal voordelen bieden, waaronder een verbeterde gezondheid van het hart, gewichtsverlies en de spijsvertering. Toch bevat het veel calorieën en verzadigd vet, dus je moet het met mate eten.

 3. Over het algemeen vormt ongezoet kokosvlees een geweldige aanvulling op een uitgebalanceerd dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407