Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kooktechniek voor een binnenrondje rundvlees

Makkelijker maken

 1. Een binnenronde, ook wel een topronde genoemd, is een betaalbare rundergehakt met veel sappigheid en smaak. Met slechts 153 calorieën en 4,2 gram vet in een portie van 3 ons, behoort dit soort vlees tot de magerder wordende delen, zodat u kunt genieten van de voordelen van rood vlees zonder het teveel. Afhankelijk van de dikte van de snede kun je een binnenrond snel schroeien of langzaam roosteren met slechts een paar kruiden en specerijen.

Kruiden

 1. Voordat je je binnenkant rond kookt, breng je het vlees op smaak om extra smaak te geven. Als je een purist bent, wrijf dan een beetje zout en peper over het vlees. Probeer voor meer smaak uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano of sojasaus. Als je verse knoflook hebt, wrijf de gesneden kruidnagels op het vlees. Snijd bij het braden van een ronde in de oven kleine spleten in het rundvlees en steek een paar gehalveerde teentjes knoflook in de spleten.

Searing

 1. Voor dunnere stukken van de bovenste ronde biefstuk ongeveer 1 1/2 inch dik, schroei het vlees in een zware koekenpan op hoog vuur. Laat de koekenpan eerst opwarmen, voeg dan het rundvlees toe en laat het sissen. Schroei elke kant ongeveer 6 minuten. Snijd het vlees in het midden om het vlees te controleren. Haal het vlees uit de pan als het net iets minder gaar is dan je wilt, omdat het vlees nog een beetje blijft koken nadat je het uit de pan hebt gehaald.

Grotere stukken snijden

 1. Voor een dikkere bovenkant van de bovenkant, schroei de buitenkant een paar minuten in een grote koekenpan op het fornuis en breng het vlees vervolgens over in een braadpan of -pan. Rooster het vlees langzaam in een voorverwarmde oven tot 250 ° F tot de interne temperatuur 110 graden bereikt. Gebruik een vleesthermometer om de temperatuur te meten en begin het vlees na ongeveer 45 minuten te controleren. Afhankelijk van de grootte van de snede, kan dit 2 uur duren. Nadat de temperatuur 110 graden is bereikt, zet je je oven op 500 graden en kook je nog ongeveer 15 tot 20 minuten, totdat de interne temperatuur van het rundvlees ongeveer 140 graden bereikt.

Tips

 1. Na het koken niet meteen in een binnenronde snijden; laat het in plaats daarvan ongeveer 15 minuten met folie bedekt staan. Dit geeft de vleessappen de tijd om zich door het vlees te nestelen. Wanneer je klaar bent om in je rundvlees te snijden, snijd het dan door het graan. Probeer je binnenronde te serveren met een gebakken ui en rode wijnsaus en verse groenten erbij.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407