Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koolhydraatarme vervanging voor gecondenseerde gecondenseerde melk

Calciumvoordelen

 1. Gezoete gecondenseerde melk wordt voor alles gebruikt, van het maken van limoentaart tot het geven van een zoete, romige koffie aan je koffie. Het is eigenlijk een zoete, geconcentreerde vorm van melk - denk aan suikerachtige, stroperige melk. Het probleem is dat de koolhydraten uit suiker ervoor zorgen dat het niet mogelijk is voor lijners die een maaltijdplan met weinig koolhydraten volgen. Maar maak je geen zorgen, het is gemakkelijk om een ​​vervanger te vinden voor gezoete gecondenseerde melk, of het nu voor je recepten is of gewoon om het bovenop, nou ja, alles te schenken.

Gebruik verdampte melk

 1. De wereld van geconcentreerde melk is vaak verwarrend, vooral als je het verschil tussen het ene type en het andere probeert te achterhalen. Verdampte melk dient vaak als vervanger voor gezoete gecondenseerde melk wanneer een minder zoete versie nodig is. Zowel gezoete gecondenseerde als verdampte variëteiten worden gemaakt van verse melk; water wordt uit de melk verwijderd om het geconcentreerd te maken. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat er gecondenseerde melk aan is toegevoegd nadat het vacuümproces is ondergaan. Als vervanging voor gezoete gecondenseerde melk, pak een blikje verdampte melk, voeg een koolhydraatarme zoetstof toe en je bent helemaal klaar.

Probeer tafelcrème

 1. Als u er nog nooit van heeft gehoord, is tafelroom ongezoete lichte room die de consistentie heeft van gezoete gecondenseerde melk. Je vindt het in hetzelfde gangpad als zware room. Het voordeel is dat het, omdat het ongezoet is, zeer weinig koolhydraten bevat. Het wordt vaak gebruikt in Latijns-Amerikaanse gerechten, maar werkt net zo goed als een vervanging voor gecondenseerde melk in desserts en gebak. Een portie van 1 eetlepel bevat 1 gram koolhydraten. Je hebt de vrijheid om het te zoeten met je favoriete low-carb of zero-carb zoetstof, zoals Stevia.

Zelf koolhydraatarme vervanging maken

 1. Als u de tijd hebt, maak dan een partij zelfgemaakte gezoete gecondenseerde melk. Hiermee kunt u de koolhydraatarme zoetstof van uw keuze gebruiken. Gebruik laag vuur om de melk in wezen te concentreren - dus dit is geen optie als je haast hebt. Om je eigen gezoete gecondenseerde melk te maken, combineer je volle melk en boter in een pan met een zware bodem. Als je een hittestabiele, koolhydraatarme zoetstof hebt gekozen, kan deze samen met de melk en boter worden gebruikt. Stevia is bijvoorbeeld hittestabiel tot 392 graden F, dus het is een goede optie.

 2. Als u niet zeker weet of uw zoetstof hittebestendig is, voeg deze dan als laatste toe. Afhankelijk van het recept, wil je misschien wat vanille toevoegen. Zet het vuur lager en laat ongeveer twee uur sudderen om wat van de vloeistof te verdampen zodat je een geconcentreerde, stroperige melk hebt. Je hebt je eigen batch koolhydraatarme gecondenseerde melk.

Zet zware slagroom in actie

 1. Als u de twee uur of zo mist die nodig is om zelfgemaakte gecondenseerde melk te maken, maak dan een vervanger met zware slagroom. Net als bij andere vervangers, is het gemaakt van verse melk en kan het worden gebruikt voor taarten, soepen en zelfgemaakt ijs. Een half kopje zware slagroom bevat ongeveer 3 gram koolhydraten en een portie van 1 theelepel bevat minder dan een halve gram. Om een ​​gezoete gecondenseerde melkvervanger te maken, combineer 2 kopjes zware slagroom met ongeveer vijf eieren in een steelpan op laag vuur, en klop tot het dikker wordt. Voeg aan het einde je zoetstof toe als deze niet hittestabiel is. Dit levert een mooie batch op van bijna 2 pinten.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c