Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koolhydraten en eiwitten apart eten

Kalium en koper

 1. Hoewel de behoefte van het lichaam aan koolhydraten en eiwitten bekend is, bestaan ​​er verschillende overtuigingen over de vraag of u ze samen moet eten. Koolhydraten leveren glucose - de belangrijkste energiebron van uw lichaam. Eiwit levert aminozuren - de bouwstenen van mager weefsel die de immuunfunctie en weefselherstel verbeteren. Het verkrijgen van inzicht in de potentiële voordelen en risico's van het scheiden van "koolhydraten" en eiwitten kan u helpen bij het nemen van verstandige voedingsbeslissingen.

Theorie van het combineren van voedsel

 1. Talrijke plannen voor gewichtsverlies en alternatieve gezondheidswerkers bevorderen het combineren van voedsel of het eten van voedsel in bepaalde combinaties en het vermijden van "slechte" combinaties, voor een betere spijsvertering, energie, gewicht en algehele welzijn. Eten van voedsel met verschillende smaken, energie en post-spijsverteringseffecten kan toxines in je lichaam verhogen en de spijsvertering belemmeren, volgens Dr. Vasant Lad, een Ayurvedische arts en uitvoerend directeur van het Ayurvedische Instituut in Albuquerque, New Mexico.

Richtlijnen voor het combineren van voedsel

 1. Om de negatieve gevolgen van slechte voedselcombinaties te voorkomen, waarschuwt Lad tegen het combineren van eiwitrijk voedsel, zoals eieren en vlees, met koolhydraatbevattend voedsel, zoals fruit of zetmeel. Over het algemeen suggereren voedselcombinerende diëten alleen fruit eten; zetmeel, zoals brood, pasta, rijst en granen, alleen met groenten; en eiwitrijk voedsel, zoals vlees, vis en eieren, met alleen vetbronnen en groenten. Een typische dag kan vers fruit zijn voor het ontbijt, bruine rijst met groenten voor de lunch en vis of eieren met groenten en olijfolie voor het diner.

Potentiële risico's

 1. Het scheiden van bepaalde groepen voedingsstoffen is niet alleen onnodig, volgens Sara Boisen Schwertfeger, een geregistreerde diëtist en gezondheidsblogger in Iowa City, Iowa, maar ook potentieel schadelijk. Uw spijsvertering is ontworpen om een ​​verscheidenheid aan voedingsstoffen en voedingsmiddelen te verwerken, ongeacht of ze alleen of met verschillende voedingsmiddelen worden geconsumeerd. Combineren van voedsel kan leiden tot tekorten aan vitale voedingsstoffen, waaronder vitamine B12, zink, vitamine D en eiwitten, en maakt dineren met vrienden of in restaurants moeilijk. Veel conventionele gerechten, zoals met vlees gevulde broodjes, kip of vis met rijst of aardappelen en ontbijtgranen met melk, zijn verboden. Technieken voor het combineren van voedsel missen ook wetenschappelijk bewijs van effectiviteit.

Serveersuggesties

 1. Voedingscombinerende diëten benadrukken voedzaam, volledig voedsel. Als u merkt dat het volgen van een dergelijk dieet u helpt gezondere voedselkeuzes te maken of uw dagelijkse porties beter te beheren, kunt u profiteren van de voorgestelde voordelen, waaronder een versterkte immuunfunctie, energieniveaus, eetlustcontrole en gewicht. Vraag advies aan een gekwalificeerde zorgverlener om ervoor te zorgen dat aan uw voedingsbehoeften wordt voldaan. Voor een betere spijsvertering en welzijn beveelt het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services voedingsrichtlijnen voor Amerikanen aan om dagelijks minstens drie porties volle granen en veel fruit en groenten te eten. Eet uitgebalanceerde maaltijden, waaronder eiwit- en koolhydratenbronnen, om de bloedsuikerspiegel, duurzame energie en volheid tussen de maaltijden en de algemene inname van voedingsstoffen te verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407