Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koolhydraten en ontsteking

Andere toegestane vruchten

 1. Ontsteking is een proces waarbij de chemicaliën en witte bloedcellen van uw lichaam u beschermen tegen vreemde stoffen, zoals virussen en bacteriën. Ziekten, zoals artritis en bursitis, veroorzaken ontsteking wanneer er geen oorzaak aanwezig is, die pijn, zwelling, stijfheid en koorts veroorzaken. Het verbeteren van uw dieet kan volgens het Linus Pauling Institute of LPI helpen om deze effecten te beheersen. Afhankelijk van de bron kunnen koolhydraten de ontsteking op positieve en negatieve manieren beïnvloeden.

Relationship

 1. Koolhydraten leveren glucose, de belangrijkste energiebron van uw lichaam. Koolhydratenbronnen verschillen aanzienlijk in voedingswaarde en de impact die ze kunnen hebben op ontstekingen. Laag-glycemische koolhydraten, die een milde invloed hebben op uw bloedsuikerspiegel, kunnen volgens de LPI helpen ontstekingen te verminderen. Hoog-glycemische koolhydraten kunnen daarentegen onregelmatigheden in de bloedsuikerspiegel veroorzaken en ontstekingsreacties veroorzaken of verergeren.

Types

 1. Koolhydraten zijn aanwezig in veel voedingsmiddelen, waaronder granen, snoep, fruit, groenten en zuivelproducten. Bronnen met weinig glycemische koolhydraten zijn volle granen, zoals gerst, haver en bruine rijst, vers fruit en groenten, en ongezoete zuivelproducten, zoals magere melk en yoghurt. "Artritis vandaag" beveelt aan om volle granen te kiezen, zoals bruine rijst en volkoren brood, in plaats van geraffineerde granen, zoals witte bloem en instant rijst, voor verminderde ontsteking en verbeterde gewichtscontrole. Extra voedingsmiddelen met veel glycemie zijn gepofte rijst en cornflakes, normale frisdranken, snoep, aardappelen zonder vel, donuts en gedroogde dadels.

Bewijs

 1. In een studie gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in februari 2006, hebben onderzoekers de volkoreninname en het welzijn van 938 gezonde mannen en vrouwen geanalyseerd. Deelnemers die de meeste volle granen aten, vertoonden een significant hogere bloedsuikerspiegel en meer positieve cholesterolwaarden en ontstekingsmarkers in vergelijking met deelnemers die weinig volle granen aten. Hoge glycemische diëten zijn ook in verband gebracht met verhoogde bloedspiegels van C-reactief eiwit, een ontstekingsmarker geassocieerd met hartaandoeningen.

Tips

 1. Vervang geraffineerd voedsel door voedsel met een lage glycemische waarde om ontstekingen te voorkomen of te verminderen. Vervang bijvoorbeeld je ontbijtgranen met suiker door havermout uit staal en instantnoedels door volkoren pasta. Vruchtensappen, gedroogd fruit en ingeblikt fruit opgeslagen in zware siroop zijn zeer glycemisch, dus kies meestal voor vers, vers fruit. Voor extra voordelen, vermijd verzadigde vetten en transvetten, die ook ontsteking bevorderen, volgens de LPI. Veelgebruikte bronnen zijn rood en verwerkt vlees, vetrijke kazen, stokmargarine, volle melk en commercieel bereide koekjes, gebak en crackers. Omega-3-vetzuren, die veel voorkomen in koudwatervissen, zoals zalm en makreel; lijnzaad; en walnoten, kunnen ontstekingen verminderen. Streef naar uitgebalanceerde maaltijden en snacks die voedzaam voedsel benadrukken. Wanneer u zich overgeeft aan geraffineerde granen, snoep of vet voedsel, houd u dan aan bescheiden porties.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407