Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koolsoepdieet van Dolly Parton

Overwegingen

 1. In de jaren tachtig werd een strikt dieet dat vermoedelijk werd gebruikt door country muziekzanger Dolly Parton populair onder een aantal namen, waaronder het koolsoepdieet, het Sacred Heart Hospital-dieet en het Mayo Clinic-dieet. Hoewel voorstanders van het dieet beweren dat het je kan helpen 10 tot 15 pond per week te verliezen, waarschuwt de Academie voor voeding en diëtetiek dat het plan richtlijnen bevat die het onevenwichtig en ongezond maken.

Basisrichtlijnen

 1. Het koolsoepdieet zou zijn gevolgd door Parton is een zevendaags plan dat uit twee delen bestaat. De eerste bestaat uit het elke dag eten van een onbeperkte hoeveelheid specifieke koolsoep. Het recept vraagt ​​om geraspte groene kool, groenten zoals groene paprika en uien, in blokjes gesneden tomaten, een soepmix met uiensmaak, bouillon of bouillon en kruiden zoals basilicum of koriander. Het tweede deel van het dieet omvat alleen het eten van bepaalde voedingsmiddelen elke dag van de week. Vervangingen zijn niet toegestaan. Dieters worden ook aangemoedigd om veel water te drinken en een dagelijkse multivitamine te nemen.

Voorbeeldmenu

 1. Op dag één van het programma kun je alle koolsoep en fruit eten die je wilt - behalve bananen - maar verder niets. Dag twee is alle groenten en soep, samen met een gepofte aardappel. Dag drie bevat meer fruit, groenten en soep, hoewel bananen en aardappelen zijn uitgesloten; op dag vier mag je onbeperkte magere melk en maximaal acht bananen bij je soep. Dag vijf bevat rundvlees en tomaten, terwijl dag zes zoveel mogelijk rundvlees en groenten toestaat, maar geen aardappelen. Op de laatste dag van het plan heb je de soep, bruine rijstgroenten en 100 procent vruchtensap.

Potentiële voordelen

 1. Elaine Turner, voedingswetenschapper aan de Universiteit van Florida, zegt dat je waarschijnlijk zult afvallen op het koolsoepdieet. Turner wijst er echter op dat de verloren kilo's water zijn, omdat het voor u niet mogelijk is om in een enkele week 10 tot 15 kilo vet te verliezen, zoals de aanhangers van het dieet beweren. Zodra u terugkeert naar uw normale eetgewoonten, zullen de kilo's terugkeren tenzij u dieetwijzigingen aanbrengt en fysiek actief wordt. Een gezonde volwassene kan het plan tijdelijk volgen zonder langdurige fysieke schade, voegt Turner toe.

Mogelijke nadelen

 1. Het koolsoepdieet moedigt volgers niet aan om lichaamsbeweging en voedingsgewoonten te ontwikkelen die leiden tot duurzaam gewichtsverlies en een betere gezondheid. Het plan zou de symptomen van aandoeningen zoals diabetes kunnen verergeren en het zou kunnen leiden tot toekomstige medische problemen bij mensen die op en naast het dieet fietsen, door de jaren heen herhaaldelijk afvallen en aankomen. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat alleen bepaalde voedingsmiddelen samen eten je beter zal helpen afvallen dan een vetarm, caloriearm plan. Bovendien bevat de koolsoep veel natrium, tenzij je natriumarme bouillon of soepmix gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407