Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koreaanse Tofu-soepvoeding

Nutrition

 1. Koreaanse tofu-soep is een koolhydraatarme soep die een breed scala aan ingrediënten, zoals chili, knoflook, ei en rode peper, combineert in een pittig, warm gerecht. Deze soep is rijk aan eiwitten, omdat het zowel tofu, een product gemaakt van sojabonen, als kokkels bevat. Koreaanse tofu-soep staat ook bekend als kimchi jigae en kan vanwege zijn lage caloriegehalte geschikt zijn voor gewichtsverlies. Controleer labels indien beschikbaar, aangezien recepten van restaurant tot restaurant verschillen.

Calorieën

 1. Een typische portie Koreaanse tofu-soep is 432 gram of 15 gram en bevat 186 calorieën. Deze hoeveelheid calorieën is lager dan een portie kipnoedelsoep van 15 ons, die ongeveer 228 calorieën levert. Als u gewicht wilt verliezen, kunt u 186 verbranden door 51 minuten lang gewichten op te tillen of 25 minuten te wandelen.

Fat

 1. Koreaanse tofu-soep is enigszins vetrijk, onder andere door de tofu en eieren. Elke portie van 15 ons levert 9,5 gram vet, met 2,2 gram verzadigd vet. Vet in de voeding verhoogt het aantal calorieën in voedingsmiddelen, maar het vervult een aantal belangrijke rollen, zoals het vergroten van gevoelens van volheid, het helpen bij de opname van voedingsmiddelen en het geven van smaak aan voedingsmiddelen. De American Heart Association beveelt aan dat u niet meer dan 7 procent van uw dagelijkse calorieën als verzadigd vet consumeert. Als u 2000 calorieën per dag verbruikt, betekent dit dat u niet meer dan 14 gram verzadigd vet mag binnenkrijgen.

Koolhydraten

 1. Koreaanse tofu-soep is een koolhydraatarm gerecht, omdat elke portie van deze soep 10 gram koolhydraten bevat. Van deze koolhydraten komt 3 gram uit voedingsvezels, terwijl 2 gram uit suiker komt. Onderzoek gepubliceerd in het februari 2006 nummer van de "Archives of Internal Medicine" suggereert dat koolhydraatarme diëten sneller kunnen afvallen dan vetarme diëten. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels, zoals vastgesteld door het Institute of Medicine, is 21 tot 25 gram per dag voor vrouwen en 30 tot 38 gram per dag voor mannen.

Protein

 1. Koreaanse tofu-soep is rijk aan eiwitten; elke portie van 15 ons van deze soep bevat bijna 17 gram eiwit. Eiwit is een essentiële voedingsstof voor een optimale gezondheid, omdat uw lichaam eiwitten gebruikt om spieren, huid en andere weefsels aan te maken en te behouden. De Institutes of Medicine somt de aanbevolen eiwitinname voor mannen op als 56 gram en 46 gram voor vrouwen. Koreaanse tofu-soep levert een belangrijke bijdrage aan de dagelijkse eiwitinname.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407