Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koud water drinken na het eten

Sla het vlees over

 1. Sommige mensen drinken geen koud water bij de maaltijd omdat ze denken dat dit de spijsvertering kan schaden, terwijl anderen alleen koud water drinken omdat ze denken dat het hen helpt meer calorieën te verbranden. Helaas is er niet veel bewijs om beide redeneringen te ondersteunen. Maar voldoende water drinken, met of zonder ijs, is belangrijk voor een goede gezondheid.

Koud water en spijsvertering

 1. Opzettelijk koud water drinken bij de maaltijd vermijden is een Ayurvedische praktijk. De oude Indiase medische praktijk gelooft dat het drinken van koud water je spijsverteringsvuur dooft, wat leidt tot indigestie van het voedsel in je maag. Er is echter niet veel bewijs om Ayurvedische praktijken te ondersteunen, volgens het National Center for Complementary and Integrative Medicine, of dat het drinken van koud water na de maaltijd op enigerlei wijze schadelijk is voor je lichaam. Drinkwater, warm of koud, komt de spijsvertering ten goede door constipatie te helpen voorkomen.

Koud water en verbranding van calorieën

 1. Het drinken van een glas koud water verbrandt iets meer calorieën dan een glas warm water, volgens de University of Arkansas for Medical Science. Maar het is slechts 8 extra calorieën. Als je koud water drinkt na het eten om je te helpen afvallen of meer calorieën verbranden, zullen die 8 calorieën niet genoeg uitmaken om te helpen. Beweging, geen koud water drinken, helpt je meer calorieën te verbranden.

Koud kan beter zijn

 1. Als het op watertemperatuur aankomt, is koud water beter dan warmer water. Columbia Health meldt dat koud water de maag sneller verlaat dan water op kamertemperatuur, waardoor het een betere keuze is als je probeert te rehydrateren. Het koelt ook, wat handig is als het buiten heet is. Je kunt ook meer drinken als het koud is. Mensen geven de voorkeur aan de smaak van koud water, volgens het American College of Sports Medicine.

Tips voor het drinken van water

 1. De Universiteit van Arkansas zegt dat mannen 15 koppen water per dag nodig hebben en vrouwen 11 koppen. Hoewel een deel hiervan afkomstig is van voedingsmiddelen in uw dieet - vloeistofrijke gerechten zoals fruit en groente - is de rest afkomstig van vloeistoffen die u drinkt.

 2. Na het eten van een maaltijd een kopje of twee water drinken, koud of op kamertemperatuur, kan u helpen aan uw dagelijkse waterbehoeften te voldoen. Het kan ook helpen om je te vullen, zodat je je meer tevreden voelt, wat ertoe kan leiden dat je minder eet als gewichtsverlies een van je doelen is.

 3. De Universiteit van Arkansas zegt dat mannen 15 koppen water per dag nodig hebben en vrouwen 11 koppen. Hoewel een deel hiervan afkomstig is van voedingsmiddelen in uw dieet - vloeistofrijke gerechten zoals fruit en groente - is de rest afkomstig van vloeistoffen die u drinkt.

 4. Na het eten van een maaltijd een kopje of twee water drinken, koud of op kamertemperatuur, kan u helpen aan uw dagelijkse waterbehoeften te voldoen. Het kan ook helpen om je te vullen, zodat je je meer tevreden voelt, wat ertoe kan leiden dat je minder eet als gewichtsverlies een van je doelen is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407