Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Koudgekookte aardappelen om af te vallen

Meer boerenkoolsap drinken

 1. Misschien hebt u gehoord over het extreme dieet van Chris Voigt, uitvoerend directeur van de Washington State Potato Commission, die zich ertoe verbindt om gedurende 60 dagen niets anders dan aardappelen te eten. Om aan zijn calorische behoeften te voldoen, was Voigt van plan om 20 aardappelen per dag te eten. In het licht hiervan wordt de geldigheid van de claim dat het eten van koud gekookte aardappelen het gewichtsverlies kan verbeteren, in twijfel getrokken.

Geschiedenis van Aardappelen

 1. Aardappelen werden in de 16e eeuw voor het eerst in Europa geïmporteerd. Het duurde nog 150 jaar voordat de aardappel als basisgewas werd opgericht. Tegenwoordig wonen de grootste aardappelenconsumenten per hoofd van de bevolking in Midden- en Oost-Europa.

Dieetvoordelen

 1. Aardappelen zijn vrijwel vetvrij en bieden een uitstekende bron van vezels. Aardappelen bevatten ook vitamine C, vitamine B1 en B6 en zijn een belangrijke bron van kalium.

Resistent zetmeel

 1. Het centrale voordeel van het eten van koudgekookte aardappelen is resistent zetmeel - RS. Een smaakloze vorm van vezels, RS helpt bij gewichtsverlies vanwege de trage absorptiesnelheid in de dunne darm. Dit zorgt ervoor dat het grootste deel van het voedingsvolume van RS als uitwerpselen wordt doorgegeven. Wanneer aardappelen worden gekookt en vervolgens afgekoeld, vormt resistent zetmeel strakke kristallen. Deze kristallen worden afgebroken wanneer de aardappel opnieuw wordt verwarmd. Deze langzame opname geeft je ook een gevoel van verzadiging voor een langere periode, waardoor de voedselinname vermindert.

 2. Een studie "Nutrition and Metabolism" uit 2004 toonde een toename van vetoxidatie aan door het eten van de RS-maaltijd. Verder werd aangetoond dat de oxidatie wordt gehandhaafd door een dagelijks dieet met RS, wat suggereert dat een dieet met voedingsmiddelen met een hoog RS-gehalte u kan helpen uw gewicht te beheersen.

Tips

 1. Met een bijna eindeloze variëteit wordt de koude aardappelsalade alleen beperkt door uw persoonlijke smaak. Extra aandacht moet worden besteed aan de ingrediënten, maar caloriebewuste recepten zijn er in overvloed.

Waarschuwingen

 1. Aardappelen moeten niet als een enkele voedselbron worden beschouwd, aldus Barry Swanson, regentenprofessor en interim-directeur van de School of Food Science aan de Washington State University en de Universiteit van Idaho. Aardappelen staan ​​hoog op de glycemische index, wat niet nuttig is voor diegenen die moeite hebben om de bloedsuikerspiegel te handhaven, en de hoge concentratie kalium kan uw nieren belasten. Een volledig aardappeldieet zou ook geen essentiële voedingsstoffen bevatten, zoals vitamine A.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407