Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kratom: Is het veilig?

Wat is kratom?

 1. Kratom (Mitragyna speciosa) is een tropische groenblijvende boom in de koffiefamilie. Het is inheems in Thailand, Myanmar, Maleisië en andere Zuid-Aziatische landen.

 2. De bladeren, of extracten van de bladeren, zijn gebruikt als een stimulerend en kalmerend middel. Het is ook gemeld voor de behandeling van chronische pijn, spijsverteringsaandoeningen en als hulpmiddel bij het terugtrekken van opiumafhankelijkheid.

 3. Er zijn echter onvoldoende klinische onderzoeken geweest om de gezondheidseffecten van kratom te helpen begrijpen. Het is ook niet goedgekeurd voor medisch gebruik.

 4. Lees verder om erachter te komen wat er bekend is over kratom.

Legaal?

 1. Kratom is legaal in de Verenigde Staten. Het is echter niet legaal in Thailand, Australië, Maleisië en verschillende landen van de Europese Unie.

 2. In de Verenigde Staten wordt kratom meestal op de markt gebracht als alternatief medicijn. Je kunt het vinden in winkels die supplementen en alternatieve medicijnen verkopen.

En hoe gebruiken mensen het?

 1. Bij lage doses werkt kratom als een stimulerend middel. Mensen die lage doses hebben gebruikt, melden over het algemeen dat ze meer energie hebben, alerter zijn en zich socialer voelen. Bij hogere doses is kratom gerapporteerd als kalmerend, met euforische effecten en saaie emoties en sensaties.

 2. De belangrijkste actieve ingrediënten van kratom zijn de alkaloïden mitragynine en 7-hydroxymitragynine. Er zijn aanwijzingen dat deze alkaloïden pijnstillende (pijnstillende), ontstekingsremmende of spierverslappende effecten kunnen hebben. Om deze reden wordt kratom vaak gebruikt om de symptomen van fibromyalgie te verlichten.

 3. De donkergroene bladeren van de plant worden meestal gedroogd en geplet of in poedervorm. Je kunt versterkte kratom-poeders vinden, meestal groen of lichtbruin van kleur. Deze poeders bevatten ook extracten van andere planten.

 4. Kratom is ook beschikbaar in pasta, capsule en tabletvorm. In de Verenigde Staten wordt kratom meestal gebrouwen als thee voor zelfmanagement van pijn en opioïde ontwenning.

 5. Volgens het Europees Waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving (EMCDDA) is een kleine dosis die stimulerende effecten heeft slechts enkele grammen. De effecten treden meestal binnen 10 minuten na inname op en kunnen tot 1 1/2 uur duren. Deze effecten kunnen zijn:

 6. Een grotere dosis van tussen de 10 en 25 gram gedroogde bladeren kan een kalmerend effect hebben, met gevoelens van kalmte en euforie. Dit kan tot zes uur duren.

Is het controversieel?

 1. Kratom is niet diepgaand onderzocht, dus het is officieel niet aanbevolen voor medisch gebruik.

 2. Klinische studies zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Studies helpen om consistent schadelijke effecten en schadelijke interacties met andere geneesmiddelen te identificeren. Deze studies helpen ook bij het identificeren van doseringen die effectief maar niet gevaarlijk zijn.

 3. Kratom heeft het potentieel om een ​​sterk effect op het lichaam te hebben. Kratom bevat bijna evenveel alkaloïden als opium en hallucinogene paddestoelen.

 4. Alkaloïden hebben een sterk fysiek effect op mensen. Hoewel sommige van deze effecten positief kunnen zijn, kunnen andere zorgen baren. Dit is des te meer reden waarom meer studies naar dit medicijn nodig zijn. Er zijn aanzienlijke gevaren van bijwerkingen en de veiligheid is niet vastgesteld.

 5. Resultaten van één onderzoek bevestigden de verslavende eigenschappen van mitragynine, de belangrijkste psychoactieve alkaloïde van kratom. Afhankelijkheid kan vaak bijwerkingen veroorzaken zoals misselijkheid, zweten, tremoren, het onvermogen om te slapen en hallucinaties.

 6. Ook is de productie van kratom niet gereguleerd. De FDA bewaakt de veiligheid of zuiverheid van kruiden niet. Er zijn geen vaste normen voor het veilig produceren van dit medicijn.

Bijwerkingen

 1. Gemelde bijwerkingen van langdurig gebruik van kratom zijn onder meer:

 2. Er zijn talloze oproepen naar de CDC-gifcentra voor een overdosis kratom elk jaar.

Om mee te nemen

 1. Er zijn meldingen van gunstige effecten van het gebruik van kratom. In de toekomst, met het juiste ondersteunende onderzoek, kan kratom potentieel hebben bewezen. Er is echter nog geen klinisch bewijs om de gerapporteerde voordelen te ondersteunen.

 2. Zonder dit onderzoek zijn er veel dingen over dit medicijn die onbekend blijven, zoals een effectieve en veilige dosering, mogelijke interacties en mogelijke schadelijke effecten, waaronder de dood. Dit zijn allemaal dingen die u moet wegen voordat u een geneesmiddel inneemt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407