Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kruisbessen eten

Stap 3

 1. Kruisbessen zijn een zomers genot, verkrijgbaar in groene, rode en blonde variëteiten die een zoetzachte smaak hebben in hun kleine formaat. Vergelijkbaar in vorm, grootte en kleur als grote druiven, deze midzomervruchten worden het best rauw gegeten op het hoogtepunt van rijpheid, of gekookt met suiker om hun onderscheidende smaak te verbeteren en complexe smaken te geven aan gebakken goederen, jam, chutneys en sauzen.

Rauwe kruisbessen

 1. Eet kruisbessen vers als ze zoet en rijp zijn. Hoewel stevigere vroege en late seizoenen goed werken voor het koken, kies kruisbessen die meemaken om rauw te eten. Deze bessen hebben meer suiker en minder scherpheid, waardoor ze een onverwachte opname zijn in een zomerfruitsalade, met een beetje slagroom of perfect voor het eten bij de handvol als verfrissende traktatie. Kruisbessen voor vers eten zijn het beste in juli en augustus. Kies wijnstokgerijpte zachtere variëteiten bij het kopen van kruisbessen voor vers eten.

Kruisbessen voor het dessert

 1. De kenmerkende smaak van kruisbessen houdt goed stand in een verscheidenheid aan gebakken desserts. Kruisbessen komen het meest voor in de gekke kruisbessengek van de zomer en vereisen weinig koken voor dit eenvoudige dessert gemaakt van suiker, kruisbessen en yoghurt. Kook en pureer kruisbessen met suiker en gebruik ze in een van je favoriete desserts, waaronder taarten, kruimels, schoenmakers of taartjes voor een verfrissende draai aan klassieke desserts. Gebruik kruisbessen alleen in je desserts om te genieten van hun complexiteit of meng ze met je favoriete zomerfruit voor zoetere combinaties die glanzen.

Kruisbessensaus

 1. Kruisbessensauzen worden gemakkelijk gemaakt met kruisbessen, suiker en kruiden. Combineer goed met rood vlees, varkensvlees en vette vissen, kruisbessensauzen vullen veel verschillende maaltijden aan. Kruisbessensaus wordt gebruikt als bijgerecht voor verschillende varkenssneden, terwijl makreel goed combineert met een kruisbessensaus. Experimenteer met verschillende sauzen om mee te nemen tijdens uw maaltijden terwijl kruisbessen in het seizoen zijn, of bevries sommige om het hele jaar door te gebruiken.

Kruisbes Jam Chutneys

 1. Kruisbessen zijn misschien het meest bekend om hun rol in jam en gelei. De zoete en scherpe bes creëert een spectaculaire enkele fruitjam, en wordt ook vaak gecombineerd met andere seizoensfruit om variëteiten zoals kruisbessenjam en aardbeienbessenjam te creëren. Zijn scherpheid maakt het ook tot een levensvatbaar chutney-ingrediënt, rauw gebruikt in Indiase chutneyrecepten evenals eigentijdse. Gemengd met kokosnoot, pepers en currybladeren, serveer een zoetzure chutney naast vlees en rijst voor een zoete, kruidige en hartige combinatie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407