Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je afvallen door een maand salade te eten?

Vergelijkbare alternatieven

 1. Salade is het typische dieetvoedsel, maar het is zo veelzijdig dat het moeilijk is om het zelfs aan een enkele voedselgroep vast te pinnen. Typische salade-ingrediënten zoals verse groenten en fruit bevatten weinig calorieën en zijn ideaal voor regelmatig gewichtsverlies, maar rijke dressings en andere toevoegingen zijn minder dan licht. Als u van plan bent om af te vallen door alleen een maand salade te eten, raadpleeg dan uw arts of diëtist voordat u begint met het plannen van uitgebalanceerde maaltijden. Zodra je het groene licht hebt gegeven, gebruik je een calorieteller-app om je salade-ingrediënten te uploaden, zodat je je calorie-inname kunt volgen.

Vergelijkbare alternatieven

 1. Dat hangt ervan af. Een maand lang elke dag salade eten lijkt misschien een geweldige manier om gewicht te verliezen, maar niet als ze boordevol calorierijke vullingen en vette kazen en vlees zitten.

Salade en gewichtsverlies

 1. Volgens voedselhistoricus en referentiebibliothecaris Lynne Olver wordt salade over het algemeen gedefinieerd als een gerecht van gemengde bladgroenten met een soort dressing. Een bredere definitie kan echter gerechten omvatten zoals macaronisalade, tonijnsalade en warme graansalades, die helemaal geen greens hebben.

 2. Of uw salades u zullen helpen af ​​te vallen, hangt af van wat ze bevatten. Je moet een calorietekort creëren om in de loop van de tijd af te slanken, dus kies ingrediënten die minder calorieën tellen, zoals verse groenten en fruit, volle granen, mager vlees, eieren, bonen en peulvruchten, magere kazen, tofu of andere sojaproducten.

Doe rustig aan met de dressing

 1. Saladedressings kunnen een vijand zijn als het gaat om gewichtsverlies. De meeste zijn op olie gebaseerd en bevatten royale hoeveelheden vet en calorieën per portie. Als je salade voornamelijk uit groenten of fruit bestaat, is het mogelijk dat een kleine hoeveelheid dressing meer calorieën bevat dan de hele kom met voedsel. Drie kopjes spinazie hebben bijvoorbeeld slechts 20 calorieën en minder dan 1/2 gram vet, maar een portie ranchdressing van 2 eetlepels heeft 125 calorieën en meer dan 13 gram vet.

Pas op voor rage-diëten

 1. Alleen salades eten voor een maand kan worden geclassificeerd als een rage dieet, een soort eetplan dat snel gewichtsverlies belooft en beperkt wat je kunt eten. Omdat rage-diëten doorgaans hele voedselgroepen uitsluiten - zoals zuivel, granen en eiwitten in het geval van traditionele salades - kunnen ze leiden tot tekorten aan voedingsstoffen en gewichtsverlies, meestal watergewicht en spiermassa.

 2. Fad-diëten kunnen ook uw metabolisme negatief beïnvloeden, waardoor toekomstig gewichtsverlies moeilijker wordt en gewichtstoename waarschijnlijker wordt. Als je een maand salades gaat eten, zorg er dan voor dat je alle belangrijke voedselgroepen opneemt om de voeding te krijgen die je lichaam nodig heeft.

Balanceer uw maaltijden

 1. Het eten van een verscheidenheid aan voedzaam, caloriearm voedsel en het verliezen van niet meer dan 2 pond per week is de gezondste manier om af te slanken. Het beperken van uw dieet tot alleen salades kan het volgen van die strategie moeilijk maken, maar het is niet onmogelijk.

 2. Een caloriearme salade met gezond voedsel uit alle hoofdvoedingsgroepen kan bijvoorbeeld een basis van greens, sommige citrusvruchten en andere gesneden groenten en fruit bevatten, 1/4 kop gekookt quinoa, een hardgekookt ei, een paar kruimels feta-kaas en een dressing bestaande uit kleine hoeveelheden olijfolie, azijn, zout en peper.

 3. Het eten van een verscheidenheid aan voedzaam, caloriearm voedsel en het verliezen van niet meer dan 2 pond per week is de gezondste manier om af te slanken. Het beperken van uw dieet tot alleen salades kan het volgen van die strategie moeilijk maken, maar het is niet onmogelijk.

 4. Een caloriearme salade met gezond voedsel uit alle hoofdvoedingsgroepen kan bijvoorbeeld een basis van greens, sommige citrusvruchten en andere gesneden groenten en fruit bevatten, 1/4 kop gekookt quinoa, een hardgekookt ei, een paar kruimels feta-kaas en een dressing bestaande uit kleine hoeveelheden olijfolie, azijn, zout en peper.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407