Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je afvallen door room van tarwe te eten?

Heerlijke manieren om van pap te genieten

 1. Tarwekorrel is een van de meest geliefde ontbijtproducten in Amerika. De USDA meldt dat elke portie meer dan de helft van de dagelijks aanbevolen ijzerinname plus veel calcium voor gezonde botten levert.

 2. Bedek het met kaneel of nootmuskaat, plakjes banaan, walnoten, amandelen of aardbeien voor extra smaak en voeding.

Heerlijke manieren om van pap te genieten

 1. Tarwekorrel ondersteunt geen gewichtsverlies, maar het kan uw dieet verbeteren. Gebruik het als vervanging voor ontbijtgranen, die vol zitten met suiker en additieven. Beter nog, kook met farina en voeg uw eigen smaken toe of schakel over naar volle granen zoals haver en tarwezemelen.

Wat is crème van tarwe?

 1. Dit romige ontbijtgerecht is gemaakt van farina, een soort gemalen tarwe. Het kan worden bereid zoals polenta of pap en heeft een milde smaak. Farina is geen volkoren graan omdat het de zemelen en een deel of de hele kiem tijdens de verwerking heeft verwijderd. Het is echter een van de beste voedingsbronnen van ijzer en complexe koolhydraten.

 2. Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u Room van tarwe met melk of water serveren. Kook eenvoudig de vloeistof en giet vervolgens langzaam de farina; roer tot het begint te verdikken. Voeg gerust rauwe honing, aardbeien, noten, zaden, kruiden, rauwe cacao en andere gezonde ingrediënten toe. Een andere optie is om kokosmelk, amandelmelk of sojamelk te gebruiken in plaats van koemelk.

 3. Merk op dat Cream of Wheat een merknaam is, geen echte korrel. Je kunt het merkproduct kopen of farina kopen en je favoriete toppings toevoegen. De papmix, die in een doos wordt geleverd, is verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals Cream of Wheat Banana Walnut, Maple Brown Sugar, Cinnabon en Original. Elk product heeft een andere voedingswaarde, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten.

Room van tarwe Voedingswaarde

 1. Dit heerlijke ontbijtvoedsel biedt een flinke voedingsimpuls. Rijk aan complexe koolhydraten, het levert de hele dag door constante energie zonder je bloedsuikerspiegel te laten stijgen. Zoals de Amerikaanse National Library of Medicine aangeeft, bevatten de meeste voedingsmiddelen die complexe koolhydraten bevatten ook veel vezels, vitamines en mineralen die een optimale gezondheid ondersteunen. Volle granen, peulvruchten en groenten zijn slechts enkele voorbeelden.

 2. Zoals gezegd is Cream of Wheat niet hetzelfde als pure farina. Ook komt dit product in verschillende variëteiten, elk met verschillende ingrediënten. Gekookte verrijkte farina biedt de volgende voedingsstoffen per portie (één kopje):

 3. Zoals de meeste granen zit farina boordevol thiamine, niacine, riboflavine, vitamine B6 en andere B-complexvitaminen. Het biedt ook kleine hoeveelheden zink, magnesium, kalium en fluoride. Farina is een verrijkt voedingsmiddel, dus veel van deze vitamines en mineralen zijn toegevoegd om de voedingswaarde te verhogen.

 4. Eén portie bevat ook 34 procent van de dagelijks aanbevolen inname van cystine, een zwavelhoudend aminozuur dat kan worden omgezet in glucose, de belangrijkste energiebron van het lichaam. Deze voedingsstof vertoont antioxiderende eigenschappen en ondersteunt de immuunfunctie.

 5. Tarwekorrel gekookt met water en zout (ook verrijkt) heeft een vergelijkbare voedingswaarde. Volgens de USDA bevat één portie (of één kopje):

 6. In vergelijking met farina bevat dit product aanzienlijk minder suiker. Het bevat ook minder vezels, ijzer, zink en B-complex vitamines. Een kopje gekookte farina levert ongeveer 20 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid mangaan, terwijl Cream of Wheat dit mineraal mist. Je lichaam heeft mangaan nodig om bepaalde enzymen te produceren en te gebruiken die oxidatieve stress bestrijden, het koolhydraatmetabolisme reguleren en de botvorming ondersteunen.

 7. Als je een zoetekauw bent, kun je in de verleiding komen om gearomatiseerde Tarwekorrel te kiezen boven standaardrassen. Het probleem is dat gearomatiseerde variëteiten veel suiker bevatten en additieven kunnen bevatten.

 8. Room van tarwebanaan, bijvoorbeeld, bevat 130 calorieën, 2 gram eiwit, 1 gram vet en 28 gram koolhydraten, inclusief 1 gram vezels en 12 gram suikers per portie (één pakket). Het levert slechts 35 procent van de dagelijks aanbevolen ijzerinname, maar het is iets hoger in calcium in vergelijking met farina. Karamelkleur, een van de belangrijkste ingrediënten, is een potentieel kankerverwekkend, volgens een studie van februari 2015 gepubliceerd in PLOS One.

Is het room van tarwevetten?

 1. Dit ontbijtgerecht zal waarschijnlijk geen gewichtstoename veroorzaken als het wordt geconsumeerd als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Zorg er wel voor dat je niet-gearomatiseerde variëteiten kiest zonder toegevoegde suiker. Of je kunt koken met puur farina-poeder en je eigen smaken toevoegen.

 2. In vergelijking met de meeste ontbijtgranen is Room van Tarwe voedzamer en minder suiker. Het bevat ook langzaam verterende koolhydraten, waardoor je urenlang energiek blijft. Ontbijtgranen daarentegen zitten vol met eenvoudige suikers die insuline- en bloedsuikerpieken veroorzaken, gevolgd door crashes. Deze producten zijn sterk verwerkt en hebben weinig voedingswaarde.

 3. Farina en Room van Tarwe zijn minder verwerkt dan ontbijtgranen, maar dit betekent niet noodzakelijk dat ze helpen bij het afvallen. Een onderzoeksrapport van mei 2016, gepubliceerd in AIMS Public Health, toonde een sterk verband tussen tarweconsumptie en obesitas. Onderzoekers wijzen er echter op dat volkoren misschien niet zo schadelijk is als zijn verfijnde tegenhanger.

 4. Volgens de onderzoekers van Tufts University consumeren Amerikanen brood, pasta en andere voedingsmiddelen die geraffineerde tarwe bevatten. Deze producten bevatten veel calorieën en snel verteerbare koolhydraten, dus het verwijderen van ze kan leiden tot gewichtsverlies. Ze zorgen er niet alleen voor dat je op kilo's gaat, maar bevorderen ook viscerale vetwinst. Van volle granen daarentegen is aangetoond dat ze de viscerale vetmassa verminderen.

 5. Dit type vetweefsel hoopt zich op in uw buik en wikkelt zich rond uw lever en andere vitale organen. Zoals Harvard Health Publishing opmerkt, beïnvloedt visceraal vet de metabole gezondheid en verhoogt het risico op diabetes en hartaandoeningen. Het is ook een belangrijke risicofactor voor galblaasproblemen en borstkanker bij vrouwen.

 6. De experts van Tufts University bevelen aan om verwerkte granen uit uw dieet te verwijderen en volle granen op te vullen. U moet echter nog steeds uw porties in de gaten houden. Volkoren bevat veel koolhydraten en moet met mate worden geconsumeerd.

 7. Een beoordeling in juni 2018 in de BMJ beoordeelde de effecten van koolhydraten op de algehele gezondheid. Zoals de onderzoekers opmerken, zijn grof gemalen granen, zoals farina, voedzamer en hebben een lagere glycemische index dan witte rijst en andere geraffineerde granen. De glycemische index geeft de impact aan van koolhydraatbevattend voedsel op de bloedsuikerspiegel. Volle granen zijn echter voordeliger, omdat ze de kiemen en zemelen nog intact hebben.

 8. Tarwekorrel kan een gezonde aanvulling zijn op de meeste diëten. Als je er met mate van geniet en je aan je dagelijkse caloriedoelen houdt, is het onwaarschijnlijk dat je aankomt. Onbewerkte granen zijn echter een betere keuze vanwege hun hoge gehalte aan vezels en voedingsstoffen.

 9. Havermout biedt bijvoorbeeld 4 gram vezels en meer dan 5 gram eiwit per portie (één kop, gekookt). Het is ook een goede bron van zink, magnesium, mangaan, kalium, ijzer, luteïne en zeaxanthine. Zowel eiwitten als vezels kunnen de eetlustbeheersing verbeteren en gewichtsverlies vergemakkelijken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407