Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je afvallen door rozijnen te eten?

Stap 5

 1. Rozijnenzemelen zijn een populair nietje dat bestaat uit een combinatie van volkoren tarwevlokken en rozijnen. Rozijnenzemelen bevatten veel vezels, weinig vet en leveren ongeveer 190 calorieën voor een portie van 1 kopje. Een studie in een 2006-nummer van "Diabetologia" stelt dat het eten van voedingsmiddelen met veel vezels en weinig vet het beste is voor langdurig gewichtsverlies. Daarom kunnen rozijnen een onderdeel zijn van een gezond dieet dat bevorderlijk is voor gewichtsverlies.

Fiber

 1. Een portie rozijnen levert ongeveer 7 g vezels per portie. De combinatie van volkoren tarwevlokken en rozijnen maakt dit graan een rijke bron van vezels. Vezel is gunstig voor gewichtsverlies omdat, zoals de Mayo Clinic aangeeft, vezelrijk voedsel meer tijd nodig heeft om te verteren. Dit is gunstig omdat vezelrijk voedsel de verzadiging kan verhogen, waardoor je je langer vol voelt. Vezelrijk voedsel helpt ook om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en pieken in de bloedsuikerspiegel te voorkomen die kunnen leiden tot overeten.

Ontbijt

 1. Ontbijten kan het risico op obesitas verminderen en de verleiding verminderen om later op de dag te veel te eten. Volgens een studie uit 2010 in het "International Journal of Obesity" verhoogt het overslaan van ontbijt niet alleen uw risico op obesitas, het maakt u ook vatbaar voor slecht sociaal functioneren, slechte mentale status en algehele slechte gezondheid. Kies ontbijtvoeding, zoals rozijnen, die vetarm en vezelrijk zijn om de dag goed te beginnen. Voeg eiwitten toe zoals magere melk, 1 procent melk of melkalternatief en fruit zoals de helft van een gesneden banaan om een ​​uitgebalanceerde maaltijd te maken.

Variety

 1. Rozijnenzemelen kunnen deel uitmaken van een gezond maaltijdplan, maar alle gecombineerde voedselkeuzes voor de dag moeten worden overwogen voor gewichtsverlies. Voor gewichtsverlies moet een calorietekort optreden. 'S Ochtends rozijnenzemelen eten, maar de rest van de dag calorierijke voedingsmiddelen hebben, helpt niet bij het afvallen. Eet de hele dag door een verscheidenheid aan volle granen, magere eiwitten, vers fruit en groenten voor een gezond, uitgebalanceerd dieet voor gewichtsverlies.

Portiecontrole

 1. Houd er rekening mee dat de meeste ontbijtgranen meer dan een portie van 1 kopje bevatten, en een portie twee of zelfs drie keer per portie schenken kan heel eenvoudig zijn. Meet 1 kopje ontbijtgranen af ​​en raak vertrouwd met hoe dat eruit ziet in een kom. Als je meer dan 1 kopje eet, houd dan rekening met de extra calorieën voor de maaltijd en pas je calorie-inname de rest van de dag aan voor doelstellingen voor gewichtsverlies.

 2. De muffins van rozijnenzemelen worden gezien als een gezonde keuze voor het ontbijt of een snack. Commercieel gemaakte muffins zijn berucht omdat ze veel calorieën, toegevoegde suikers en ongezonde vetten bevatten. Als u rozijnenzemelen kiest boven een muffin, bespaart u onnodige calorieën uit extra suikers en vetten.

Anti-oxidant

 1. Volkoren granen, zoals rozijnenzemelen, bevatten veel antioxidanten die polyfenolen worden genoemd, volgens onderzoek onder leiding van Joe Vinson, Ph.D., van de Universiteit van Scranton. Deze polyfenolen zijn belangrijk voor het verwijderen van schadelijke vrije radicalen die schade aan cellen in het lichaam veroorzaken. Vinson wijst er ook op dat rozijnenzemelen de hoogste hoeveelheid antioxidanten per portie voor volkoren graan bevatten vanwege de rozijnen. Antioxidanten kunnen een rol spelen bij gewichtsverlies door de insulineresistentie te verminderen en de insulinegevoeligheid te verbeteren, suggereert onderzoek van de Endocrine Society.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407