Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je afvallen met citroengras?

Overwegingen voor Smoothies

 1. Citroengras is meestal doordrenkt met een thee of wordt gebruikt als smaakmaker. Hoewel het is gebruikt als een folk remedie voor maagproblemen en als een kalmerend middel, lijkt het geen directe invloed op gewichtsverlies te hebben. Als het drinken van citroengrasthee een andere bron van calorieën vervangt, kan dit u echter helpen bij uw inspanningen om af te vallen. Praat met uw arts om gezonde methoden voor gewichtsverlies te bespreken.

Over citroengras

 1. Zoals de naam al aangeeft, heeft citroengras een scherpe, citroenachtige smaak die niet alleen een heerlijke thee maakt, maar ook kan worden gebruikt als kruid om smaak toe te voegen aan hartige en zoete gerechten. Hoewel je vanwege de smaak van citroengras kunt genieten, wordt het ook voor medicinale doeleinden gebruikt. Naast spijsvertering en slaap, wordt ook gezegd dat citroengras de zenuwen kalmeert en ontstekingsremmende eigenschappen kan hebben. Er zijn aanwijzingen dat citroengras ook kankercellen kan doden, maar dit potentiële voordeel is alleen onderzocht in reageerbuisexperimenten.

Citroengrasthee en gewichtsverlies

 1. Als u het als thee drinkt, draagt ​​citroengras zeer weinig calorieën bij aan uw totale inname. Een eetlepel citroengras heeft 5 calorieën en 1 gram koolhydraten. Het drinken van een kopje gewone citroengrasthee voor een maaltijd kan je helpen af ​​te vallen door je te vullen, zodat je minder eet. Ook kan het drinken van een kop citroengrasthee gedurende de dag helpen voorkomen dat je uit verveling eet.

Smaak toevoegen zonder calorieën

 1. Citroengras verbetert de smaak van voedsel zonder teveel calorieën toe te voegen en kan u helpen de hoeveelheid vet en suiker die u gebruikt te verminderen, waardoor u calorieën bespaart. Klop de stengels van het kruid lichtjes los om de smaak vrij te geven en voeg het toe aan de holte van hele vis of kip voordat je het braadt of grilt. Je kunt de bladeren ook hakken en toevoegen aan een salade of aan je groenten terwijl ze stomen. Het voegt ook smaak toe aan wokgerechten en soepen.

Bezorgdheid over citroengras

 1. Sommige mensen hebben duizeligheid en slaperigheid gemeld na het eten van citroengras. Er is ook bezorgdheid dat het je eetlust kan verhogen en dat te veel drinken de lever of maagwand kan beschadigen, volgens het Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Bovendien mag je geen citroengrasthee drinken als je zwanger bent. Volgens het kankercentrum hebben hoge doses citroengras bij ratten geboorteafwijkingen veroorzaakt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407