Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je Aloë Vera eten?

De onderste regel

 1. Aloë vera wordt vaak de "plant van onsterfelijkheid" genoemd omdat het kan leven en bloeien zonder aarde.

 2. Het is lid van de familie Liliaceae, samen met meer dan 400 andere soorten aloë.

 3. Aloë vera wordt al duizenden jaren in de traditionele geneeskunde gebruikt en studies hebben het ook gekoppeld aan verschillende gezondheidsvoordelen. De plant wordt bijvoorbeeld gebruikt om zonnebrand te behandelen, tandplak te bestrijden en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

 4. Bovendien is aloë vera rijk aan voedingsstoffen met meer dan 75 potentieel actieve verbindingen, waaronder vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren, vetzuren en polysachariden (1).

 5. U kunt zich echter afvragen of de plant veilig is voor consumptie.

 6. Dit artikel vertelt u of u aloë vera kunt eten - en of u dat zou moeten doen.

Aloë Vera-bladeren zijn over het algemeen veilig om te eten

 1. Aloë vera-bladeren bestaan ​​uit drie delen: de huid, de gel en de latex. Ze staan ​​vooral bekend om hun gel, die verantwoordelijk is voor de meeste voordelen voor de gezondheid (1).

 2. Hoewel de meeste mensen de gel op hun huid aanbrengen, is het ook veilig om te eten als ze goed zijn bereid.

 3. Aloë vera-gel heeft een schone, verfrissende smaak en kan worden toegevoegd aan verschillende recepten, waaronder smoothies en salsa's.

 4. Om de gel te bereiden, snijdt u de stekelige randen aan de bovenkant en langs het aloë vera-blad af. Snijd vervolgens de schil aan de platte kant af, verwijder de heldere gel en snijd deze in kleine blokjes.

 5. Zorg ervoor dat u de gelblokjes grondig wast om alle sporen van vuil, puin en resten te verwijderen. Latexresten kunnen de gel een onaangename bittere smaak geven.

 6. De latex is een dunne laag gele vloeistof tussen de huid en de gel van het blad. Het bevat verbindingen met krachtige laxerende eigenschappen, zoals aloïne (2).

 7. Te veel latex eten kan ernstige en mogelijk fatale bijwerkingen hebben (3).

 8. De aloë vera-huid is daarentegen over het algemeen veilig om te eten. Het heeft een milde smaak en een knapperige textuur, perfect voor het toevoegen van variatie aan uw zomersalades. Als alternatief kan de huid worden genoten door deze in salsa of hummus te dopen.

 9. Om de schil voor te bereiden, snijdt u de stekelige randen aan de bovenkant en langs de plant af en snijdt u de schil aan de platte kant af. Zorg ervoor dat u de huid grondig wast om vuil, vuil en latex te verwijderen.

 10. Je kunt het 10-20 minuten in water weken voordat je het opeet als je het te moeilijk vindt om op te kauwen.

 11. Het is heel belangrijk om bladeren van de aloë vera-plant te kiezen en niet van andere aloë-soorten, omdat deze giftig kunnen zijn en daarom ongeschikt voor menselijke consumptie.

Vermijd Aloë Vera huidverzorgingsgels

 1. Aloë vera huidverzorgingsgels en -producten zijn niet bedoeld om te worden gegeten.

 2. In plaats daarvan worden ze vervaardigd om zonnebrand te verzachten, ontstekingen te verminderen, te hydrateren, jeuk te verlichten en een verscheidenheid aan andere huidproblemen te behandelen.

 3. Veel commerciële aloë vera-gels bevatten conserveermiddelen om hun houdbaarheid te verlengen, evenals andere ingrediënten om de geur, textuur en kleur te verbeteren. Veel van deze ingrediënten zijn niet bedoeld om te worden ingenomen (4).

 4. Bovendien kunnen verwerkingsmethoden de actieve ingrediënten van aloë vera-gel verwijderen, die anders verantwoordelijk zijn voor de gezondheidsvoordelen van het eten van de gel (4).

Potentiële voordelen van het eten van Aloë Vera

 1. Het consumeren van aloë vera-gel uit het blad is gekoppeld aan potentiële gezondheidsvoordelen. Andere delen van de plant zijn ook gekoppeld aan voordelen.

 2. Hier zijn enkele potentiële voordelen van het eten van aloë vera:

Potentiële gevaren van het eten van Aloë Vera

 1. Het eten van aloë vera-latex, een gele substantie die in het blad wordt aangetroffen, heeft potentiële risico's.

 2. In kleine doses kan het eten van de latex constipatie helpen behandelen door contracties te bevorderen. In 2002 verbood de Amerikaanse FDA echter de verkoop van vrij verkrijgbare producten die aloë vera-latex bevatten vanwege bezorgdheid over de veiligheid (14).

 3. Langdurige consumptie van aloë vera-latex is in verband gebracht met bijwerkingen, waaronder maagkrampen, nierproblemen, onregelmatige hartslag en spierzwakte (3).

 4. In hoge doses van meer dan 1 gram per dag kan langdurig gebruik zelfs fataal zijn (3).

 5. Zwangere vrouwen moeten de latex niet eten, omdat dit baarmoedercontracties kan stimuleren, wat een miskraam kan veroorzaken (15).

 6. Bovendien moeten mensen met spijsverteringsstoornissen, zoals inflammatoire darmaandoeningen (IBD) of de ziekte van Crohn, het gebruik van aloë vera-latex vermijden, omdat dit hun toestand kan verslechteren (15).

 7. Afgezien van de latex wordt het gebruik van aloë vera-gel niet geadviseerd voor mensen die diabetes, hart- of niermedicatie gebruiken, omdat het mogelijke bijwerkingen van de medicijnen kan verergeren (1).

 8. Vermijd het eten van aloë vera huidverzorgingsgels, omdat ze niet dezelfde voordelen bieden als de gel in het blad. Huidverzorgingsgels kunnen ook ingrediënten bevatten die niet bedoeld zijn om te eten.

De onderste regel

 1. Aloë vera-gel en de huid kunnen worden gegeten. Vooral de gel kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden.

 2. Zorg ervoor dat u de gel of de huid grondig wast om alle sporen van latex te verwijderen, die een onaangename bittere smaak heeft en schadelijke bijwerkingen kan veroorzaken.

 3. Eet nooit aloë vera huidverzorgingsproducten. Ze bieden niet dezelfde voordelen als het blad en zijn niet bedoeld om te worden ingenomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407