Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je bakken met weiproteïnepoeder?

Alternatieve

 1. Als u de voordelen wilt die wei-eiwit te bieden heeft, maar u bent smoothies beu, voeg het dan toe aan gebakken producten om hun eiwitgehalte te verhogen. Maak eiwitrijke brownies, koekjes en muffins, zonder veel geld te verdienen voor de voorverpakte, eiwitversterkte versies. Het enige dat u hoeft te doen, is de verhouding van andere ingrediënten bij het bakken met weiproteïnepoeder aanpassen om nadelige veranderingen in de textuur van uw eindproduct te voorkomen.

Denatureren ontkracht

 1. Wanneer eiwitten worden verwarmd, verandert hun chemische structuur. Hoewel dit de snelheid waarmee je wei verteren kan beïnvloeden en het totale eiwitgehalte enigszins kan veranderen, maakt het wei-eiwit niet gevaarlijk of niet effectief in het stimuleren van je totale eiwitinname. De meeste eiwitpoeders zijn gepasteuriseerd, wat betekent dat ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen om gevaarlijke micro-organismen te doden voordat ze worden verpakt en verkocht. Volgens het Center for Dairy Research van de Universiteit van Wisconsin - Madison is het meeste weiproteïnepoeder tijdens de verwerking tot op zekere hoogte gedenatureerd. Bakken ermee kan het eiwitpoeder verder denatureren, maar het biedt nog steeds voordelen op het gebied van aminozuren en het verhogen van uw eiwitinname.

Effect op gebakken goederen

 1. Commerciële bakkers bevatten weiproteïne in sommige van hun producten om het bruinen te verbeteren en een fijne, gelijkmatige kruimel te creëren. Wei-eiwit kan ook de houdbaarheid van bepaalde producten verlengen en de voeding verbeteren in termen van aminozuur en mineralen. Voeg wei-eiwit toe aan zelfgemaakte repen of brownies om deze voedzame snacks gezonder voor je te maken. Als je echter wei toevoegt, riskeer je je beslag te plakkerig te maken en te eindigen met een uitgedroogd eindproduct.

Receptaanpassingen

 1. Wanneer u weipoeder gebruikt, moet u de kooktemperatuur of de kooktijd iets verlagen om te voorkomen dat de korst te snel bruin wordt. Je kunt echter niet alle bloem in een recept vervangen door wei - je zult eindigen met een puckachtig product dat niet is gestegen. Gebruik het in plaats daarvan in plaats van slechts 2 tot 3 procent van het meelgehalte in een recept. Mogelijk moet u ook het vloeistofgehalte van het recept iets verhogen of iets meer olie, appelmoes of kwark toevoegen om het eindproduct vochtiger te maken.

Eenvoudige toevoegingen

 1. Weiproteïnepoeder mengt soepel in vergevingsgezinde beslagen, zoals die voor pannenkoeken of cake-mixen. Voeg slechts een schepje of twee toe om het eiwitgehalte te verhogen. Een schep is over het algemeen gelijk aan ongeveer 1/3 kopje en bevat tussen 20 en 25 gram eiwit. Als je je eigen eiwitrepen maakt, is het misschien beter om een ​​recept te vinden dat alle ingrediëntenverhoudingen heeft aangepast om het poeder te bevatten. Als je niet klaar bent om een ​​op een beslag gebaseerde traktatie te maken, probeer dan wei-eiwit aan gekoeld havermout toe te voegen, het te mengen met pindakaas en het in snoepachtige ballen te rollen of het in pudding te roeren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407