Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je chocolade eten als je Crohn hebt?

Interactie met medicijnen en medicijnen

 1. Chocolade vormt een probleem voor de meeste mensen met de ziekte van Crohn. Met de ziekte van Chrohn reageren sommige mensen echter sterker op bepaalde voedingsmiddelen, terwijl anderen ze kunnen eten zonder bijwerkingen. Dat betekent dat je misschien kleine hoeveelheden chocolade kunt eten met weinig nadelige gevolgen. Maar als richtlijn, vermijd chocolade tenzij je zeker weet dat het niet de symptomen van je Crohn veroorzaakt. Bespreek uw dieet altijd met uw arts voordat u wijzigingen aanbrengt.

Irritatie

 1. De ziekte van Crohn veroorzaakt een ernstige darmontsteking. Vanaf mei 2011 is er geen remedie beschikbaar voor de ziekte van Crohn. Als een chronische ziekte moeten mensen met Crohn zo goed mogelijk omgaan met hun aandoening. Dat betekent voedsel vermijden dat de binnenkant van hun darmen kan irriteren. Voor veel mensen staat chocolade onder de lijst met te vermijden voedingsmiddelen. Als je Crohn hebt en twijfelt of chocolade je symptomen veroorzaakt, vermijd het dan helemaal.

Cafeïne

 1. De meeste chocolade bevat cacaobonen. Deze bonen bevatten cafeïne. Volgens MayoClinic.com veroorzaken voedingsmiddelen die rijk zijn aan cafeïne vaak problemen voor mensen met de ziekte van Crohn. Een ons melkchocolade kan tot 15 mg cafeïne bevatten en donkere chocolade tot 35 mg. Hoewel dit niet veel cafeïne is in vergelijking met de gemiddelde kop oploskoffie, kunnen mensen met Crohn zeer gevoelig zijn voor zelfs de kleinste hoeveelheid cafeïne.

Fats and Dairy

 1. Mensen met Crohn hebben veel dezelfde symptomen als mensen met een prikkelbare darmziekte of mensen die lactose-intolerant zijn. Dat betekent dat zuivelproducten de symptomen van Crohn kunnen veroorzaken als de darm moeite heeft om de stof lactose te verteren. Melkchocolade, zoals de naam al doet vermoeden, bevat zuivel in de vorm van vaste stoffen in melk. Chocolade bevat ook vet - een andere stof die problemen kan veroorzaken voor Crohn-patiënten in hoge doses. Om die redenen moet u chocolade vermijden als u de ziekte van Crohn heeft.

Overwegingen

 1. Witte chocolade bevat over het algemeen geen cafeïne. De melkigheid en het vetgehalte kunnen echter nog steeds een probleem veroorzaken bij sommige Crohn-patiënten. Sommige mensen met Crohn vinden dat de aandoening maanden of zelfs jaren achter elkaar afneemt. Het kan echter onverwacht oplaaien. Dat betekent dat chocolade de ene dag geen probleem vormt, maar de volgende dag een negatieve reactie kan veroorzaken. Over het algemeen is het beter om veilig te spelen en chocolade helemaal te vermijden.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c