Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je courgette rauw eten?

20. Orange Chocolate Chip Muffins

 1. Courgette, ook bekend als courgette, is een soort zomerpompoen met veel culinaire toepassingen.

 2. Hoewel het vaak gekookt wordt geserveerd, eten veel mensen ook rauw courgette, omdat het geweldig werkt in salades, met dipsaus, als wrap of zelfs spiraalvormig om koolhydraatarme noedels te maken.

 3. Er is echter bezorgdheid dat het eten van rauwe courgette slecht kan zijn voor uw gezondheid.

 4. Dit artikel helpt de vraag te beantwoorden - kun je rauwe courgette eten?

Gezondheidsvoordelen

 1. Hoewel courgette vaak als een groente wordt behandeld, wordt het botanisch als een fruit geclassificeerd. Net als andere soorten fruit, kan het brede scala aan voedingsstoffen op veel manieren uw gezondheid ten goede komen.

 2. Hier zijn enkele manieren waarop het eten van courgette uw gezondheid kan verbeteren:

Potentiële risico's

 1. In de meeste gevallen is rauwe courgette veilig om te eten met weinig tot geen bijwerkingen.

 2. U kunt echter af en toe een extreem bittere tegenkomen. Deze bitterheid is afkomstig van cucurbitacines, een klasse verbindingen die voorkomt in leden van de Cucurbitaceae-familie, zoals pompoen, courgette en kalebassen (13, 14).

 3. Inname van voedingsmiddelen met veel cucurbitacines is in verband gebracht met vergiftiging en de dood bij schapen en runderen. Bij mensen zijn ze in verband gebracht met misselijkheid, braken, diarree, haaruitval en zelfs de dood (14, 15).

 4. Deze effecten werden echter meestal geassocieerd met het eten van leden van de Cucurbitaceae-familie die grote hoeveelheden cucurbitacines bevatten, zoals bepaalde kalebassen - geen commercieel gekweekte variëteiten (16).

 5. Hoewel vergiftiging door cucurbitacine gevaarlijk is, is het zeldzaam bij courgettes die in de winkel worden gekocht, omdat leveranciers de neiging hebben selectief gewassen te kweken die weinig cucurbitacines bevatten. Wees in plaats daarvan voorzichtig bij het eten van wilde courgette, omdat ze waarschijnlijk meer rijk zijn aan deze verbindingen (15, 17).

 6. Dat gezegd hebbende, als je in courgette bijt en het buitengewoon onaangenaam en bitter smaakt, is het het beste om het uit te spugen en het hele fruit weg te gooien om het risico op cucurbitacine-toxiciteit te voorkomen.

 7. Een andere mogelijke bijwerking van het eten van rauwe courgette is een opgeblazen gevoel. Dit wordt veroorzaakt door voedingsstoffen zoals cellulose, een structureel bestanddeel van plantencelwanden en oplosbare vezels, die door uw gezonde darmbacteriën worden gefermenteerd en als bijwerking gas produceren (4).

 8. Ten slotte is er, net als bij rauw fruit, een potentieel risico op besmetting door bacteriën of parasieten (18).

 9. Om het risico op voedselvergiftiging te minimaliseren, moet u het fruit grondig wassen met koud water en de huid schrobben met een zachte borstel. Bewaar gesneden courgette in de koelkast (19, 20).

 10. De courgette schrobben met een zachte borstel voordat u deze opeet, helpt de bacteriën op de huid te verminderen en kan ook de residuen van bestrijdingsmiddelen op verse producten verminderen (21).

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen

 1. Kortom, commerciële variëteiten van courgette moeten veilig zijn om rauw te eten.

 2. Ze zijn heerlijk, ongelooflijk gezond en kunnen op verschillende manieren worden genoten.

 3. Als u echter in een extreem bittere courgette bijt, kunt u deze het beste weggooien. Dit is een teken van hoge concentraties van cucurbitacines, die schadelijk kunnen zijn.

 4. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat u een extreem bittere courgette in de supermarkt zult kopen, is het het beste om voorzichtig te zijn en het weg te gooien.

 5. Dat gezegd hebbende, het grootste deel van de producten die in supermarkten of boerderijen worden gekocht, is veilig en gezond om rauw of gekookt te eten.

 6. Zorg ervoor dat u de courgette grondig wast om het risico op besmetting door bacteriën te voorkomen. Zorg er ook voor dat u het op de juiste manier in de koelkast bewaart voor later gebruik.

De onderste regel

 1. Commerciële variëteiten van courgette moeten veilig zijn om rauw te eten met weinig risico.

 2. Ze worden selectief gekweekt en gefokt met een laag gehalte aan cucurbitacines, verbindingen die van nature voorkomen in courgette, pompoen en kalebassen die in hoge doses giftig kunnen zijn.

 3. Als je echter in courgette bijt en het is extreem bitter, is het het beste om de hele vrucht weg te gooien om het risico op vergiftiging door cucurbitacine te voorkomen, wat gevaarlijk kan zijn.

 4. Zorg er ook voor dat u courgette grondig wast om sporen van bacteriën of parasieten in de natuur te verwijderen die mogelijk voedselvergiftiging kunnen veroorzaken.

 5. Commerciële variëteiten van courgette moeten veilig zijn om rauw te eten met weinig risico.

 6. Ze worden selectief gekweekt en gefokt met een laag gehalte aan cucurbitacines, verbindingen die van nature voorkomen in courgette, pompoen en kalebassen die in hoge doses giftig kunnen zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407