Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je Daikon Radijs Groenen eten?

Andere factoren

 1. Net als een wortel ondersteunen de kleine groene bladeren van een daikonradijs een grote, eetbare wortel. Sommige daikon-wortels groeien zo groot als 50 pond, maar de wortel is niet het enige eetbare deel. Je kunt alle delen van een daikon-radijs eten, inclusief de greens. Daikon-radijsjes zijn afkomstig uit Oost-Azië, waar de Chinese en Japanse culturen de wortels en het groen gebruiken als onderdeel van hun normale dieet. Veel mensen gebruiken ze ook om de eetlust te verhogen, maagkwalen te behandelen en als een dagelijks supplement voor een goede gezondheid.

Soorten en smaak

 1. Er bestaan ​​veel soorten daikon-radijs, die elk enige variatie in smaak, wortelgrootte, kleur en vorm vertonen. De meest voorkomende Daikon-radijs heeft een grote cilindrische witte wortel. Omdat ze een mosterdachtige olie produceren, smaken daikon-radijswortels en -groenten een beetje kruidig.

Storage

 1. Daikon-wortels en -groenten kunnen het beste worden bewaard wanneer ze worden gescheiden. Als je het in een bos hebt gekocht, snijd je de groenten van de wortels en was je ze met koud water. Laat de groenten uitlekken of droog ze in een slacentrifuge. Plaats de groenten in een plastic zak of een glazen pot in de koelkast. Om ze langer knapperig te houden, voegt u een vochtige papieren handdoek toe om de luchtvochtigheid in de opslagcontainer te verhogen. Verse groenten kunnen tot een week onder optimale omstandigheden worden bewaard, maar ze kunnen binnen enkele dagen beginnen te verwelken en geel worden.

Bereiding

 1. Bereid daikon-greens in verschillende gerechten en neem ze zo vaak als u wilt in uw dieet op. Gebruik daikon spruitjes of kleine rauwe daikon greens in koude salades of op sandwiches. Hak grotere groenen fijn en stoom ze lichtjes toe aan gekookte groenten of rijst of pastagerechten. Voeg rauw gehakte greens toe aan hete roerbakgerechten, soep of rijst en wacht een paar minuten voordat je het serveert. Daikon-groenten kunnen ook worden gebruikt als vervanging voor gekookte spinazie, boerenkool of snijbiet.

Nutrition

 1. Caloriearm, daikon radijsgroen bevatten grote hoeveelheden verschillende vitamines en voedingsstoffen, waaronder vitamine C, kalium, vitamine A en mangaan. Ze bieden ook wat calcium, ijzer, vezels, vitamine E, vitamine B-6 en magnesium. Eet daikon greens rauw of licht gestoomd om afbraak van voedingsstoffen en de toevoeging van vetten in het kookproces te voorkomen. Als een soort kruisbloemige groente bieden daikon radijsgroenten ook kankerverwekkende stoffen, glucosinolaten genaamd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407