Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je een biefstuk in een slowcooker koken?

Effectiviteit en gevaren

 1. Gebraden biefstuk, gesneden uit de oerronde in de achterhand van het dier, profiteert van lang koken op vochtige hitte. Langzaam koken breekt de goed uitgeoefende eiwitstrengen en kraakbeen in biefstuk van rundvlees. Het koken van een braadstuk op laag vuur duurt langer, maar biedt het meest tedere resultaat, volgens Elise Bauer, professionele keukentester, receptenmaker en site-eigenaar "Simply Recepten".

Veilig koken

 1. De meeste slowcookers kunnen 3 tot 4 pond biefstuk bevatten, volgens fabrikant en distributeur van slowcooker, Jarden Corporation. De USDA-dienst voor voedselveiligheid en inspectie beveelt aan om 2 tot 4 pond biefstuk te bereiden tot het een interne temperatuur van 145 Fahrenheit heeft bereikt. Het koken van een rosbief van 3 pond op de instelling "Laag", zoals Betty Crocker.com adviseert, duurt 9 uur. Zet uw slowcooker op "Hoog" en u verkort die kooktijd volgens Jarden Corporation tot slechts 5 uur.

Het vlees aanbraden

 1. Oliën zoals olijf-, amandel-, sesam- of walnootolie vormen een barrière op het oppervlak van het gebraad en voegen smaaklagen toe. Het schroeien van het vlees net voordat het in de slowcooker wordt geplaatst, produceert een rijkere kleur en korst dan alleen de slowcooker kan bieden en helpt eventuele vetten af ​​te breken in een goed gemarmerd gebraad. Om het vlees dicht te schroeien voordat u het aan de slowcooker toevoegt, zet u een koekenpan op hoog vuur. Voeg 1 eetlepel olie toe en laat het ongeveer 5 minuten opwarmen. Voeg het gebraad toe, draai het eenmaal aan elke kant om de natuurlijke suikers in het vlees te karameliseren en bruin de oppervlaktelaag gelijkmatig.

Smeervloeistoffen

 1. Het vlees stoven - in wezen onderdompelen in vloeistof en gedurende een bepaalde tijd koken - is het geheim van het mals maken van hardere stukken vlees volgens Anne Gardiner en Sue Wilson, auteurs van " De nieuwsgierige kok. " Collageen wordt zacht in hete vloeistof, waardoor taaie spiervezels zich kunnen ontvouwen, wat een vochtig en zacht resultaat oplevert. Hoewel je gewoon water kunt gebruiken om je braadvlees te stoven, is het resultaat minder lekker dan als je in plaats daarvan wijn, sterke drank of sap gebruikt. Zure vloeistoffen zoals rode wijn, sterke drank of sap helpen vetten af ​​te breken en doordringen het vlees met smaak. Gebruik alleen wijn en sterke drank die u zelf zou drinken en vermijd het gebruik van kooksherry, die nitraten en toegevoegde zouten bevat.

Accompaniments

 1. De meeste stoofvleesrecepten bevatten een verscheidenheid aan groenten, zoals wortelen, uien, aardappelen en selderij, samen met tomaten en kruiden. Leg alle groenten op de bodem van de slowcooker zodat de sappen van het gebraad erop druppelen. De meeste slowcookers kunnen maximaal 5 koppen groenten bevatten, samen met een braadstuk van 3 tot 4 pond. Als je braadstuk te groot is, snijd het dan in twee en gebruik alleen wat je nodig hebt voor die maaltijd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407