Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je een boterham met pindakaas eten als maaltijdvervanger om te sporten?

Extras

 1. Maaltijdvervangers zijn bedoeld als vervanging voor een volledige maaltijd, of het nu ontbijt, diner of lunch is. Een boterham met pindakaas als maaltijdvervanger om te trainen is een uitstekende keuze omdat het uw lichaam voorziet van een scala aan essentiële voedingsstoffen, waaronder koolhydraten, eiwitten, vezels en vetten, evenals vitaminen en mineralen. Om je voeding te maximaliseren, kies je natuurlijke of biologische pindakaas en volkorenbrood zonder additieven.

Pindakaas en voeding

 1. Volgens het Peanut Institute bevatten pinda's en pindakaas nuttige plantaardige eiwitten die kunnen helpen om uw risico op hart- en vaatziekten te verminderen en uw bloeddruk te verlagen. Pindakaas bevat relatief weinig verzadigde vetten en meestal "goede" vetten, waarvan 51 procent enkelvoudig onverzadigde vetten en 33 procent meervoudig onverzadigde vetten zijn. De hoeveelheid transvet die gehydrogeneerde pindakaas bevat, is klein, maar natuurlijke en organische pindakaas bevatten bijna geen: een beetje transvet komt van nature voor, maar heeft waarschijnlijk geen invloed op uw gezondheid. Pindakaas bevat B-vitamines, waaronder foliumzuur, evenals belangrijke mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium en zink. Het consumeren van vijf eetlepels pindakaas per week kan het risico op diabetes type 2 met 21 procent verminderen, zegt het instituut.

Calorieën tellen

 1. Pindakaas bevat relatief veel calorieën, met ongeveer 95 tot 100 calorieën per eetlepel, dus het eten van een boterham met pindakaas als maaltijdvervanger zal je waarschijnlijk voldoende calorieën geven om je door een training te helpen . Omdat pinda's veel eiwitten, vezels en vetten bevatten, dragen ze bij aan het gevoel van volheid na het eten. Combineer dat met gezond volkorenbrood en je hebt een voedzame maaltijdvervanger waar je geen honger van zult hebben. Bovendien hebben pinda's een lage glycemische index van 14, wat betekent dat ze geleidelijk worden opgenomen in uw bloedbaan en dus helpen uw bloedsuiker in balans te houden.

Pindakaas en vezels

 1. Het vezelgehalte in pindakaas is bescheiden, ongeveer 1 gram per eetlepel. Combineer dat met twee sneetjes volkorenbrood, wat ongeveer 2 gram vezels per snee oplevert, en je hebt een sandwich die in totaal 5 gram vezels levert. De Universiteit van Wisconsin zegt dat, hoewel er geen officieel aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels is, je zou moeten overwegen om elke dag 25 tot 35 gram vezels te eten. Een boterham met pindakaas op volkorenbrood levert ongeveer 14 tot 25 procent van die vezels. Voedingsvezels zorgen ervoor dat uw spijsvertering goed blijft werken en kunnen uw risico op het ontwikkelen van spijsverteringsziekten, waaronder colitis en darmkanker, verminderen.

Het brood

 1. Het brood dat u voor uw boterham met pindakaas gebruikt, is net zo belangrijk als de vulling. Volkorenproducten, zoals volkorenbrood, bieden betere voeding dan brood dat is gemaakt van gebleekt wit meel. De Wheat Foods Council merkt op dat volkorenbrood meer eiwitten bevat dan witbrood en dat de tarwekiemen die het bevat extra mineralen bevatten. De exacte hoeveelheden eiwitten en andere voedingsstoffen verschillen per merk, maar je moet op zoek gaan naar producten met volkoren als het primaire ingrediënt voor het meeste voedingsvoordeel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407