Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je een vegetariër worden genoemd als je vis eet?

Sodium

 1. Er is veel discussie over de definitie van vegetarisme. Sommige mensen geloven dat vegetariërs vis kunnen eten, terwijl anderen dat niet doen. Sommige mensen denken zelfs dat het eten van kleine hoeveelheden gevogelte onderdeel kan zijn van een vegetarisch dieet. Een vegetarisch dieet is traditioneel plantaardig, maar er zijn veel soorten vegetarische diëten, zoals semi-vegetarisch en veganistisch.

Vegetarisme

 1. Sommige mensen denken dat vegetariërs alleen groenten eten. De realiteit is dat vegetariërs een breed scala aan voedingsmiddelen eten, waaronder granen, fruit, groenten, zuivelproducten, linzen, bonen, noten en tofu. Echte vegetariërs eten per definitie geen vlees, zoals kip, kalkoen, varkensvlees of rundvlees. Bovendien eten echte vegetariërs geen zeevruchten zoals vis. Veganisten consumeren alleen plantaardig voedsel; Ovo-lacto-vegetariërs eten zuivel en eieren samen met plantaardig voedsel; lacto-vegetariërs eten planten, zuivel en kaas, volgens Colorado State University Extension.

Pesco-Vegetarisme

 1. Volgens Dr. Bill Sears, een professor aan de Universiteit van Californië in Irvine, worden vegetariërs die vis consumeren "pesco-vegetariërs" genoemd. Het woord "pesco" is afgeleid van het Latijnse woord voor "vis". Pesco-vegetariërs zijn een soort semi-vegetarisch die ook andere soorten zeevruchten, zoals garnalen en sint-jakobsschelpen, maar geen voedsel van landdieren, zoals kip of rundvlees, kan consumeren.

Doel van het vegetarische dieet

 1. Er zijn verschillende redenen om vegetariër te worden en iemands bedoelingen met het dieet bepalen meestal hoe hij vegetarisme definieert. Sommige mensen worden vegetariër om redenen van dierenrechten. De Vegetarische Vereniging is bijvoorbeeld van mening dat mensen die vis eten niet als vegetariërs kunnen worden beschouwd, omdat vissen levende dieren zijn die pijn kunnen voelen. Sommige mensen zijn alleen voor de gezondheidsvoordelen vegetariërs. Mensen die om gezondheidsredenen vegetariërs zijn, vinden het eten van vis vaak acceptabel.

Voordelen van vis

 1. Dr. Bill Sears stelt dat het gezondste type dieet een pesco-vegetarisch dieet is, dat plantaardig voedsel en vis omvat. Dit komt omdat vis veel eiwitten en B-vitamines bevat, twee belangrijke voedingsstoffen waar traditionele vegetariërs soms moeite mee hebben. Bovendien bevatten bepaalde soorten vis, zoals zalm en makreel, veel gezonde, onverzadigde vetten, die nodig zijn om normale lichaamsfuncties te behouden.

Vergelijking van eiwitten en ijzer

 1. Echte vegetariërs die ervoor kiezen geen vis te eten, moeten voldoende eiwitten en ijzer consumeren in andere voedingsmiddelen zoals bonen, linzen, noten en tofu. Eiwitten en ijzer helpen het lichaam van energie te voorzien. Eiwit houdt ook de spieren sterk, terwijl ijzer het immuunsysteem sterk houdt. Het verschil tussen vis en plantaardig voedsel in eiwittermen is dat vis heemijzer bevat. De National Institutes of Health stelt dat heemijzer, gevonden in dierlijke producten, beter wordt opgenomen dan het niet-heemijzer in plantaardig voedsel.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407