Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je groenten eten als je diarree hebt?

Nadelen

 1. Uw lichaam, vooral uw spijsvertering, kan negatief of positief reageren op het voedsel dat u eet. Hoewel bepaalde voedingsmiddelen de symptomen die gepaard gaan met diarree kunnen verergeren, zijn groenten er meestal niet een van. Groenten kunnen zelfs helpen om de pijn, een opgeblazen gevoel en losse darmen als gevolg van diarree te verminderen.

Oorzaken

 1. Diarree is meestal een aandoening die binnen enkele uren of dagen vanzelf verdwijnt. De meest voorkomende oorzaken van diarree, zoals gemeld door de National Digestive Diseases Clearinghouse, zijn een bacteriële of virale infectie, een parasiet, een darmziekte, een reactie op medicatie of een voedselintolerantie, meestal van lactose of suikervervangers.

Voordelen van groenten

 1. De meeste groenten zijn gemaakt van glucose, vitamines, mineralen, water en vezels. Het verhogen van uw inname van zowel water als vezels kan uw diarree helpen. Groenten kunnen beide soorten vezels bevatten, oplosbaar en onoplosbaar, wat uw conditie ten goede kan komen. Groenten bevatten weinig of geen vet en geen cafeïne, twee soorten voedsel dat uw symptomen kan verergeren.

Fiber

 1. Vezelrijk voedsel kan volgens de University of Maryland Medical Center helpen de symptomen van milde tot matige diarree te verminderen. Oplosbare vezelmengsels met water. Deze reactie zorgt ervoor dat uw ontlasting water vasthoudt, waardoor de ontlasting steviger wordt. Vezels kunnen ook helpen om de spijsvertering te vertragen, waardoor de ontlasting de dikke darm passeert, waar water wordt opgenomen. Langzamere spijsvertering betekent ook een grotere en stevigere ontlasting.

Water

 1. Wanneer u diarree heeft, verliest uw lichaam water. In plaats van overtollig water in de ontlasting opnieuw op te nemen terwijl het door uw dikke darm beweegt, gaat de ontlasting zo snel door dat de darm niet in staat is om water te verwijderen. Daarom loopt u het risico uitgedroogd te raken terwijl u diarree heeft. Veel groenten bestaan ​​meestal uit water, waardoor je gehydrateerd blijft. Groenten zoals broccoli, kool, bloemkool en aubergine bevatten meer dan 90 procent water.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407