Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je honing en kaneel echt gebruiken voor gewichtsverlies?

Kun je honing en kaneel echt gebruiken voor gewichtsverlies?

 1. Als het op gewichtsverlies aankomt, verlangen velen naar de snelle oplossing. We zijn ons er allemaal van bewust dat bewegen en een gezond dieet onze beste kansen zijn, maar zijn er zilveren kogels?

 2. Een van de populairste trends voor gewichtsverlies vandaag is het opnemen van honing en kaneel in uw dagelijkse voeding. Mensen gebruiken deze combinatie in thee, eten het recht of gebruiken het als topping voor ontbijtgranen en andere voedingsmiddelen. Maar kun je echt afvallen door alleen honing en kaneel te eten?

Wat is er zo geweldig aan honing?

 1. Het woord "honing" wordt geassocieerd met liefde, vitaliteit en gezondheid. In feite heeft honing veel gezonde eigenschappen. Om te beginnen is honing een antimicrobieel middel wanneer het lokaal wordt gebruikt. Dit betekent dat het bacteriële infecties kan voorkomen, vanwege de dikte, lage pH en het waterstofperoxide dat door zijn enzymen wordt geproduceerd. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het zeer effectief is bij de behandeling van wondinfecties. Het is ook goed voor het behandelen van brandwonden en is net zo effectief als een hoestonderdrukker als sommige vrij verkrijgbare medicijnen.

 2. Niet alle honing is gelijk

 3. Tualang, Manuka, Ulmo en Sloveense honing hebben mogelijk betere gezondheidsvoordelen dan andere soorten honing. De meeste kunnen worden gekocht bij natuurvoedingswinkels of online.

Wat is er zo geweldig aan kaneel?

 1. Aromatische en smaakvolle kaneel is minstens zo oud als de geregistreerde geschiedenis. Oude Egyptenaren gebruikten het voor het balsemen en tegen de tijd van het Romeinse rijk was het 15 keer duurder dan zilver.

 2. Net als honing worden een aantal geneeskrachtige eigenschappen geassocieerd met kaneel. Onderzoek heeft aangetoond dat het antimicrobiële - en antiparasitaire - effecten heeft. Het bevat ook antioxidanten, kan wondgenezing helpen en kan zelfs de bloeddruk en cholesterol verlagen. Ook als honing, is er weinig onderzoek om het te gebruiken voor gewichtsverlies.

 3. Echte kaneel

 4. Ceylon-kaneel is ook bekend als echte kaneel, Sri Lankaanse kaneel en Mexicaanse kaneel. Het is afkomstig van de binnenschors van een groenblijvende boom die gewoonlijk in Sri Lanka wordt gekweekt, bekend als Ceylon toen het onder koloniale controle stond. [! 3449 => 1130 = 4!

 1. Hoewel er veel claims zijn over de afscheidende eigenschappen van kaneel en honing, is het onderzoek naar deze combinatie dun. Sommige studies tonen veelbelovend. Een onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat het vervangen van sucrose door honing kan helpen gewichtstoename te voorkomen, terwijl een ander onderzoek aantoonde dat het hormonen kan activeren die de eetlust onderdrukken. Maar geen enkel onderzoek bewijst afdoende dat kaneel en honing je kunnen helpen af ​​te vallen.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Een veel voorkomende soort kaneel, Cassia-kaneel, bevat aanzienlijke hoeveelheden coumarine. Coumarine komt in veel planten voor en kan worden gebruikt om oedeem of waterretentie te behandelen.

 2. Het Federaal Instituut voor Risicobeoordeling in Duitsland meldt dat zelfs kleine doses coumarine, die langer dan twee weken worden ingenomen, leverschade kunnen veroorzaken, met name bij mensen die al een leveraandoening hebben.

 3. Betekent dit dat u kaneel moet vermijden? Nee. Maar als je dagelijks kaneel met honing neemt, zorg er dan voor dat je Ceylon-kaneel gebruikt, dat veel lagere concentraties coumarine bevat. In poedervorm is het onmogelijk om de twee kruiden uit elkaar te houden. Om er zeker van te zijn dat je Ceylon-kaneel gebruikt, moet je het misschien kopen bij een speciale kruidenleverancier, natuurwinkel of Mexicaanse markt.

Een snel-dunne-snelle oplossing?

 1. Terwijl de jury nog steeds afwezig is als het gaat om gewichtsverlies, een dagelijkse dosis van de mix - een theelepel honing en 1/2 theelepel kaneel in een kopje groene thee of gekookt water - zal in ieder geval goed smaken.

 2. Artikel laatst bijgewerkt op di 25 juli 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 3. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 4. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407