Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je kippensoep met beendijen maken?

Overwegingen

 1. Zuinige thuiskoks weten dat bijna elk deel van een kip dat in een pot wordt gegooid, goede soep is. Voor stevige, smaakvolle soepen zijn benen en dijen echter ideaal omdat ze een sterkere smaak hebben dan wit vlees en een navenant rijkere bouillon vormen. Bewaar kippensoep niet alleen voor dagen wanneer u zich onder het weer voelt. Kruiderijen en gevarieerde ingrediënten veranderen het smaakprofiel volledig, waardoor het een goede keuze is voor regelmatige opname in een gezond dieet, vooral als je voorzichtig bent met het natriumgehalte.

Ingrediënten in kippensoep

 1. Kippenpoten en -dijen worden vaak als kwartieren verkocht met de huid er nog op. Kwartjes zijn meestal goedkoper dan voorgesneden stukken en hoeven niet te worden gescheiden voordat ze aan een soeppan worden toegevoegd, hoewel het snijden van de kip in kleinere stukken sneller koken mogelijk maakt. Verwijder eerst de huid om het vetgehalte laag te houden. Traditionele groenten voor kippensoep omvatten wortelen, selderij en uien, maar vertakken voegt meer smaak en extra voedingsstoffen toe. Prei, erwten, zoete aardappelen, chilipepers en pastinaak werken allemaal goed.

Kippensoepbereiding

 1. Voor eenvoudige kippensoep, voeg je kip zonder vel toe aan een soeppan met groenten, kruiden en voldoende water om de inhoud volledig te bedekken. Laat het een uur of twee sudderen en verwijder de kip als het gaar is. Schuim het opgehoopte schuim of vet weg, snipper het vlees van de botten en doe het terug in de pot. Voor de gemakkelijkste en snelste kippensoep, kook je groenten in kippenbouillon en voeg je het vlees van voorgekookte poten en dijen toe.

Kipvoeding

 1. Kip met donker vlees is een beetje vetter dan wit vlees, met 13 gram vet en 290 calorieën in elke portie van 3 ons, maar het is ook een goede bron van eiwitten, met 39 gram per portie. Benen en dijen bevatten 11 procent van het ijzer dat je elke dag nodig hebt, en 132 milligram natrium, dus bereid je soep met water of natriumarme bouillon. Onderzoekers van de Universiteit van Nebraska Medical Center ontdekten dat kippensoep echt stoffen bevat die kunnen helpen bij infecties van de bovenste luchtwegen die de verkoudheid veroorzaken. Ze weten niet precies waarom, maar theoretiseren dat het de combinatie van ingrediënten is, dus laat de groenten niet weg. Zoete aardappelen en wortelen zijn een goede bron van vitamine A, terwijl paprika's vitamine C bevatten

Tips voor het maken van soep

 1. Het gebruik van stukjes poten en dijen zonder vel vermindert de kooktijd aanzienlijk, maar gebruik zelfgemaakte of natriumarme kippenbouillon om te voorkomen dat de smaak te dun wordt. Voorgekookte pasta, rijst of knoedels die aan de soep worden toegevoegd nadat deze is gekookt, houden de bouillon helderder, maar ze zijn allemaal geschikt om met de soep te koken. Verander het smaakprofiel van uw soep met verse kruiden, currykruiden, chilipoeder, citroensap of azijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407