Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je komkommers eten met GERD?

Diuretische effecten en bloedsuikerspiegel

 1. Gastro-oesofageale reflux, of GERD, is een medische aandoening die wordt veroorzaakt wanneer de onderste slokdarmsfincter, de opening tussen de maag en de slokdarm, niet goed sluit of opent wanneer het niet zou moeten. Volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse is de reden waarom sommige mensen GERD ontwikkelen onbekend. Maagzuur is een van de meest voorkomende GERD-symptomen bij volwassenen die kunnen worden verergerd door bepaalde voedingsmiddelen.

GERD en komkommers

 1. Komkommers zijn niet specifiek beperkt door het dieet van een GERD-patiënt. Terwijl zure voedingsmiddelen de symptomen van brandend maagzuur kunnen verergeren voor mensen met GERD, zijn komkommers alkalisch. Toch heeft de alkaliteit of zuurgraad van een voedingsmiddel geen invloed op de werking van de onderste slokdarmsfincter, dus u kunt GERD-symptomen ervaren na het eten van voedsel. Als je merkt dat komkommers je symptomen meestal verergeren, verminder of elimineer ze dan uit je dieet. Houd een logboek bij waarin u gegeten voedsel en GERD-symptomen registreert om u te helpen andere lastige voedingsmiddelen te identificeren.

Heartburn Trigger Foods

 1. Trigger-voedingsmiddelen kunnen van persoon tot persoon verschillen, maar sommige voedingsmiddelen worden vaak geassocieerd met brandend maagzuur bij GERD-patiënten. Tomaten of voedingsmiddelen gemaakt met tomatensaus kunnen GERD-symptomen verergeren. Sinaasappelsap, chocolade, cafeïne, alcohol, vet voedsel, pepermunt, gekruid voedsel, knoflook en ui behoren tot de andere potentieel hinderlijke voedingsmiddelen en dranken.

Maaltijdgrootte en buikvet

 1. Overmatig eten van een maaltijd of het dragen van nauwsluitende kleding kan GERD-symptomen veroorzaken of verergeren als gevolg van overmatige druk op de onderste slokdarmsfincter. Liggen binnen drie uur na het eten kan ook problematisch zijn. Als u te zwaar bent, kunt u de symptomen verminderen door gewicht te verliezen. Overmatig buikvet kan de onderkant van de maag duwen, waardoor zuur in de slokdarm terechtkomt. Vraag uw arts of afvallen uw symptomen kan verbeteren.

Andere overwegingen

 1. Als u ervoor kiest bepaalde soorten voedsel uit uw dieet te verwijderen, zoals citrusvruchten, kunt u baat hebben bij het nemen van een multivitamine om eventuele voedingshiaten te vullen. Praat met uw arts over hoe voedingssupplementen kunnen interageren met uw voorgeschreven medicijnen. Vermijd kauwgom, het eten van snoep en het drinken van koolzuurhoudende dranken. Het inslikken van overtollige lucht of het eten van iets dat ervoor zorgt dat je een boertje laat, kan je symptomen verergeren door zuur in je slokdarm te laten komen met de lucht. Vermijd het gebruik van tabaksproducten, omdat nicotine de functie van de onderste slokdarmsfincter beïnvloedt. Om GERD-symptomen 's nachts te verminderen, til je de kop van je bed 6 tot 8 inch op door blokken onder je bedposten te plaatsen. Je kunt ook slapen op een gedempte wig om de zwaartekracht te gebruiken om te voorkomen dat zuur in je slokdarm steekt terwijl je slaapt.

 2. Als u ervoor kiest bepaalde soorten voedsel uit uw dieet te verwijderen, zoals citrusvruchten, kunt u baat hebben bij het nemen van een multivitamine om eventuele voedingshiaten op te vullen. Praat met uw arts over hoe voedingssupplementen kunnen interageren met uw voorgeschreven medicijnen. Vermijd kauwgom, het eten van snoep en het drinken van koolzuurhoudende dranken. Het inslikken van overtollige lucht of het eten van iets dat ervoor zorgt dat je een boertje laat, kan je symptomen verergeren door zuur in je slokdarm te laten komen met de lucht. Vermijd het gebruik van tabaksproducten, omdat nicotine de functie van de onderste slokdarmsfincter beïnvloedt. Om GERD-symptomen 's nachts te verminderen, til je de kop van je bed 6 tot 8 inch op door blokken onder je bedposten te plaatsen. Je kunt ook slapen op een gedempte wig om de zwaartekracht te gebruiken om te voorkomen dat zuur in je slokdarm steekt terwijl je slaapt.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407