Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je maanzaad eten als je zwanger bent?

Effects

 1. Als het gaat om vragen over welke voedingsmiddelen veilig zijn om te eten tijdens de zwangerschap, kan uw verloskundige u begeleiden bij het maken van de gezondste voedselkeuzes voor u en uw ongeboren baby. Als je van voedsel met maanzaad houdt, heb je misschien het verband tussen hen en opiaten en heroïne gehoord. Meer informatie over de effecten van maanzaad tijdens de zwangerschap zal u en uw arts helpen bepalen of ze een plaats in uw dieet moeten hebben, of dat u moet wachten tot na de bevalling.

Over Poppy Seeds

 1. Papavers telen is niet wettelijk verboden, maar de zaden kunnen worden gebruikt om illegale drugs te produceren, met name opium en heroïne. Het is ook niet illegaal om maanzaad te eten of te bezitten. Er zijn tientallen verschillende soorten papavers en ze worden al duizenden jaren voor medicinale doeleinden gebruikt. Oude mensen gebruikten maanzaad als medicijn, net als artsen en verpleegkundigen die gewonde soldaten uit de burgeroorlog behandelden. De verbindingen in maanzaad die worden gebruikt om illegale drugs te maken, zijn zeer verslavend, maar het kweken van papavers blijft legaal in de meeste landen. In de culinaire wereld worden maanzaad gebruikt vanwege hun smaak en hebben ze meestal geen verslavende werking, omdat zaden slechts sporen van opiumelementen bevatten.

Papaverzaden tijdens de zwangerschap

 1. Let goed op wat u tijdens uw zwangerschap in uw mond stopt, want wat u consumeert, kan de ontwikkeling van uw ongeboren baby beïnvloeden. Drugs.com merkt op dat het hoogstwaarschijnlijk is dat de papaverzaden die in voedsel worden geconsumeerd veilig zijn voor de zwangerschap, maar volledige informatie ontbreekt over de verwachte veiligheid. Het Federaal Instituut voor Risicobeoordeling meldt dat vrouwen maanzaad moeten vermijden tijdens de zwangerschap vanwege hun verbinding met illegale stoffen, maar ook omdat sommige soorten maanzaad tijdens het groei- en oogstproces sterk zijn vervuild. Verontreinigde maanzaad kan een gevaar vormen voor u en uw ongeboren baby vanwege hun hoge gehalte aan morfine of pesticiden.

Voedingsmiddelen met maanzaad

 1. Papaverzaad komt het meest voor in gebakken producten zoals citroenmuffins en bagels. Omdat maanzaad donkerblauw van kleur is, is het relatief eenvoudig om te bepalen of je favoriete gebakken goed ze bevat of niet. Veel taarten, taarten, broodjes, brood en broodjes hebben ook maanzaad bestrooid of gebakken binnen. Slasaus van papaverzaad en sommige salades zijn andere voedingsmiddelen die deze kleine zaadjes bevatten.

Alternatieven

 1. Als u hebt besloten om voorzichtig te zijn en maanzaad te vermijden tijdens de zwangerschap, zijn er enkele gezonde alternatieven. Sesamzaadjes worden na uw eerste trimester als veilig beschouwd en kunnen papaverzaden in of op uw favoriete gebakken producten vervangen. Noten, zoals walnoten en amandelen, kunnen in je favoriete muffins of brood worden gebakken om maanzaad te vervangen. Zoals altijd, vraag je arts of je je zorgen maakt over het voedsel dat je kiest tijdens de zwangerschap.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407