Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je maar één maaltijd per dag eten?

Kun je maar één maaltijd per dag eten?

 1. Hoewel dit dieetplan mensen kan helpen een oplossing voor snel gewichtsverlies te vinden, kunnen de risico's groter zijn dan de voordelen.

Wat is het dieet voor één maaltijd per dag?

 1. Het dieet van één maaltijd per dag is een plan voor gewichtsverlies waarbij iemand slechts één maaltijd per dag moet eten. Dit is een soort intermitterend vasten waarbij afwisselend lange periodes van niet-eten of iets met calorieën en periodes van eten worden afgewisseld.

 2. Het dieet van één maaltijd per dag maakt gebruik van een soort intermitterend vasten, aangeduid als 23: 1, wat betekent dat een persoon 23 uur per dag vasten besteedt, waardoor hij slechts 1 uur per dag achterblijft om te eten, drinken en verbruik calorieën.

 3. Bij een maaltijd per dag kiezen de meeste mensen ervoor om gedurende de dag niets met calorieën te eten of te drinken. Ze breken hun vasten wanneer ze eten en hervatten dan het vasten tot de volgende avond.

Wat eet u tijdens het dieet van één maaltijd per dag?

 1. Er zijn verschillende variaties op het dieet van één maaltijd per dag. Sommige variaties suggereren gezond, voedselrijk voedsel te eten, maar in de meeste versies van het dieet kunnen mensen alles eten wat ze willen tijdens hun enkele maaltijd.

Potentiële voordelen

 1. Mensen die het dieet van één maaltijd per dag volgen, geloven dat er op deze manier veel voordelen zijn, waaronder snel gewichtsverlies.

 2. Andere mogelijke voordelen zijn:

 3. Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van intermitterend vasten. De meeste onderzoeken zijn echter uitgevoerd bij mannen, dus er is minder bekend over de effecten van intermitterend vasten op vrouwen.

 4. Vanwege de hormonale cycli van vrouwen is het waarschijnlijk dat de effecten van intermitterend vasten bij vrouwen anders kunnen zijn. Vrouwen hebben ook andere voedingsbehoeften dan mannen, waaronder meer ijzer, waaraan tijdens het vasten mogelijk niet wordt voldaan.

 5. De onderzoeken naar intermitterend vasten tonen de volgende voordelen:

Risico's

 1. Hoewel sommige onderzoeken de voordelen van intermitterend vasten en het dieet van één maaltijd per dag ondersteunen, brengt een extreem dieetplan verschillende risico's met zich mee.

 2. De dagelijkse risico's omvatten:

 3. Er zijn ook ernstige risico's voor mensen met onderliggende medische aandoeningen. Mensen met diabetes of lage bloedsuikerspiegel, bekend als hypoglykemie, moeten de hele dag door maaltijden eten om ernstige bijwerkingen te voorkomen.

 4. Uit een studie gepubliceerd in JAMA met 100 mensen bleek dat intermitterend vasten LDL-cholesterol (slechte cholesterol) verhoogde. Hogere niveaus van LDL-cholesterol zijn gekoppeld aan verhoogde tarieven van hartaandoeningen en beroertes.

 5. Uit dezelfde studie bleek ook dat de deelnemers die een intermitterend vastend dieet volgden, niet meer gewichtsverlies ervoeren dan degenen die gewoon het aantal calorieën dat ze elke dag aten, verminderden.

 6. Ten slotte kunnen mensen die één maaltijd per dag volgen, een verhoogd risico op eetbuien hebben.

 7. Overmatig eten is een ongeordend eetpatroon waarbij een persoon ongewoon grote hoeveelheden voedsel eet in een korte periode, zelfs nadat deze vol zijn. Sommige mensen die één maaltijd per dag volgen, kunnen zelfs eetbuien ontwikkelen.

Opties voor gezond gewichtsverlies

 1. Hoewel het dieet van één maaltijd per dag aantrekkelijk kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar oplossingen voor snel gewichtsverlies, zijn er andere, minder extreme manieren om veilig en gezond af te vallen.

 2. Iedereen die geïnteresseerd is in afvallen, moet een van de volgende veiligere alternatieve manieren overwegen om wat kilo's af te werpen. Waaronder:

 3. De beste oplossingen voor gewichtsverlies zijn duurzame, langdurige veranderingen in het dieet en de levensstijl van een persoon.

Takeaway

 1. Het dieet van één maaltijd per dag is een plan voor gewichtsverlies gebaseerd op het principe van het eten van slechts één maaltijd per dag en de rest van de tijd vasten. Hoewel dit dieet sommige mensen kan helpen gewicht te verliezen, kunnen andere mensen gefrustreerd raken door langere tijd zonder voedsel te gaan.

 2. Een maaltijd per dag is niet de beste keuze voor iedereen, omdat sommige mensen meer risico lopen op een aantal negatieve bijwerkingen.

 3. Hoewel er een aantal door onderzoek ondersteunde voordelen zijn voor intermitterend vasten, moet er meer onderzoek worden gedaan om te controleren of dit dieet veilig en effectief is voor gewichtsverlies, met name bij vrouwen.

 4. Mensen die willen afvallen, moeten beginnen met kleine, duurzame veranderingen in hun dieet en levensstijl. Het is het beste om een ​​arts of diëtist te raadplegen over hoe u veilig gewicht kunt verliezen, vooral als een persoon onderliggende medische aandoeningen heeft.

 5. Artikel laatst herzien vóór do 23 november 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Aksungar, F.B., Sarikaya, M., Coskun, A., Serteser, M., Unsal, I. (2017). Vergelijking van intermitterend vasten versus caloriebeperking bij obese personen: een follow-up van twee jaar [!Samenvatting

 7. Trepanowski, J.F., Kroeger, C. M., Barnosky, A. Klempel, M. C., Bhutani, S., Hoddy, K. K., ... Varady, K. A. (2017, juli). Effect van afwisselend vasten op gewichtsverlies, gewichtsbehoud en cardioprotectie bij metabool gezonde zwaarlijvige volwassenen. Een gerandomiseerde klinische proef [!Abstract

 8. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 9. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407