Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je spek bakken in de oven?

Cookware

 1. Spek is een uitstekend ontbijtbijgerecht, een smakelijke hamburgertopping of een heerlijke dinerbegeleiding. Je kunt op verschillende manieren spek koken, waaronder een koekenpan, magnetron of oven. Hoewel het bakken van spek de snelste manier is, is het bakken van spek in de oven een onfeilbare manier om voor gelijkmatig gekookt spek te zorgen zonder de rommel.

Bacon koken

 1. De meest gebruikelijke manier om spek te koken, is door het in een pan of koekenpan te bakken. Het nadeel van deze methode is dat het rommelig is, waarbij vet overal knalt en spettert, wat ook brandwonden en mogelijk brand kan veroorzaken. Het is ook een tijdrovend proces en je moet het spek in de gaten houden om ervoor te zorgen dat het niet verbrandt en af ​​en toe het vet weggooit dat zich in de pan verzamelt. Spek bakken is een gemakkelijkere manier om spek te koken.

Voordelen van het bakken van spek

 1. Een gezond voordeel van het bakken van spek in de oven is dat al het vet uit het spek en op de pan druppelt, waardoor de vettigheid, calorieën en vet worden verminderd. Als het gaar is, leg je het spek op een papieren handdoek om het vet en de olie verder op te nemen. Als gevolg hiervan krijgt u knapperiger, gezonder spek. Andere voordelen van het bakken van spek zijn gelijkmatig koken, eenvoudig opruimen en minder noodzaak om het spek in de gaten te houden terwijl het kookt. Met het bakken van spek kun je ook zoveel koken als je wilt en blijft je kookplaat beschikbaar voor het koken van andere items zoals eieren en pannenkoeken.

Spek bakken

 1. Om spek in de oven te bakken, pakt u een bakplaat, koelrek, aluminiumfolie en spek. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en plaats het koelrek op de bakplaat. Leg de plakjes bacon naast elkaar op het koelrek, zonder elkaar te laten overlappen. Plaats de bakplaat in de oven en draai de temperatuur tot 400 graden F. Laat het 15-25 minuten bakken, afhankelijk van hoe je je spek graag gekookt hebt. Controleer het ongeveer elke vijf minuten nadat het 15 minuten in de oven heeft gelegen. Haal de bakplaat uit de oven zodra het spek de gewenste gaarheid heeft bereikt.

Variations

 1. Voeg verschillende kruiden, texturen en smaken toe aan uw gebakken spek. Zodra het spek bruin begint te worden, verwijdert u de bakplaat en legt u deze op het fornuis. Strooi een snufje zout of peper, voeg knoflook of geraspte kaas toe of bestrijk met een dunne laag ahornsiroop. Plaats de bakplaat terug in de oven. Controleer dit ongeveer om de vijf minuten om ervoor te zorgen dat de toegevoegde toppings niet branden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407