Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je tarwezemelen eten zoals havermout?

Stap 3

 1. Tarwezemelen zijn vezelrijk voedsel dat u kunt toevoegen aan gebakken producten of over soepen en granen kunt strooien. Hoewel je tarwezemelen over gekookt havermout kunt strooien, zal het koken als havermout resulteren in een onaangename, taaie brij. Kies echter voor andere toepassingen voor tarwezemelen, omdat het een zeer voedzame aanvulling is op elk dieet.

Over tarwezemelen

 1. Tarwezemelen is de buitenste laag van de tarwekorrel. Molenaars verwijderen de tarwezemelen om geraffineerde witte bloem te produceren. Gewoonlijk wordt tarwezemelen als ingrediënt in granen of brood opgenomen. Tarwezemelen zijn volkoren en tellen mee voor de minimaal aanbevolen 3 oz van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. porties die u dagelijks zou moeten consumeren.

Voedingswaarde

 1. Tarwezemelen is een geconcentreerde bron van voedingsstoffen. In 1/4 kopje krijg je 6 g vezels. De vezel kan je helpen je vol te voelen, bij te dragen aan een lager cholesterolgehalte en je spijsverteringskanaal gezond te houden. Tarwezemelen zijn ook een bron van het grootste deel van het B-complex van vitamines, ijzer, magnesium, kalium, fosfor, zink, mangaan, koper en selenium.

Gebruikt

 1. Zelfs als u tarwezemelen kookte en als warme granen genoot, kunt u last hebben van spijsvertering door het hoge vezelgehalte. Vervang in plaats daarvan tarwezemelen voor een deel van de bloem in recepten voor muffin of snel brood. Strooi tarwezemelen over salades of in yoghurt om textuur toe te voegen. Tarwezemelen kunnen ook soep verdikken en zijn vaak een ingrediënt in verwerkt voedsel als verdikkingsmiddel.

Alternatieven

 1. Haverzemelen bieden veel dezelfde voedings- en vezelvoordelen als tarwezemelen, maar hebben een mildere smaak en een vochtiger textuur. Je kunt haverzemelen koken zoals elk ander warm ontbijtgranen, inclusief havermout. Andere zeer voedzame alternatieven voor havermout die smakelijker zijn dan gewone tarwezemelen zijn quinoa, gierst, boekweit en amarant.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407