Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je teveel sla eten?

Overwegingen

 1. Eet uw groenten op. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat je je hele leven, en als je zoals de meeste Amerikanen bent, heb je nog steeds problemen met het eten van zoveel "greens" als je zou moeten. Met dat in gedachten, kan het moeilijk zijn om je voor te stellen dat je zoveel groente eet, zoals sla, dat je je zorgen maakt over het equivalent van een overdosis sla. Zoals altijd kan teveel van het goede echter slecht zijn. Hoewel er verschillende soorten sla zijn, is hun basissamenstelling hetzelfde en kunnen ze bij overmatige consumptie bepaalde gezondheidsproblemen verergeren.

Soorten sla

 1. Er zijn zes hoofdsoorten sla die voor menselijke consumptie worden geteeld: butterhead, ijsberg, romaine, loofblad, zomercrisis en Chinese sla. Alle sla is bijna volledig gemaakt van water, heeft weinig calorieën en is een bron van vitamine A en beta-caroteen, dat zelf ook een bron van vitamine A is. Sla heeft ook andere vitamines en mineralen, maar deze zijn in relatief kleine hoeveelheden. Sla wordt al eeuwen geteeld, terug naar de oude Egyptenaren.

Mogelijke bijwerkingen van sla

 1. Omdat sla voornamelijk uit water bestaat, zou u er veel van moeten eten om er een negatief effect op te hebben. Omdat sla bètacaroteen heeft, is het mogelijk zoveel ervan te consumeren dat je carotenodermie verwerft. Carotenodermie manifesteert zich als een gelige tint op de huid, maar gaat snel weg als u de hoeveelheid beta-caroteen die u verbruikt, verlaagt.

Snel veel sla eten

 1. Concurrerende eters eten naar verluidt enorme hoeveelheden sla ter voorbereiding op hun evenementen. Omdat sla weinig vet, suiker en calorieën bevat, gebruiken deze mensen het als een 'gezond' middel om hun maag in de loop van de tijd uit te breiden. Zodra de sla zijn werk heeft gedaan, is de competitieve eter klaar om zijn nieuw vergrote maag voor de sport te vullen.

Laten we sla eten

 1. Voor de overgrote meerderheid van de mensen is sla gezond en kan het worden geconsumeerd als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Een grote salade zal u vol laten, maar er is een aanzienlijke hoeveelheid sla voor nodig om de gemiddelde persoon enig risico te geven. Als u problemen heeft met het verteren van sla of een aandoening heeft waarvan u denkt dat sla eten hiervan invloed kan hebben, raadpleeg dan uw arts.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407