Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je verse veenbessen eten zonder ze te koken?

Voordelen

 1. Hoewel we vaak denken aan veenbessen als ingrediënt in veenbessensaus of herfst- en wintergebakken producten, kun je verse, rauwe veenbessen eten. Veenbessen hebben tal van gezondheidsvoordelen, waaronder een hoge concentratie antioxidanten. Gebruik rauwe veenbessen in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen om een ​​scherpe, frisse smaak toe te voegen aan salades, sausen en andere gerechten.

Voordelen

 1. Verse, rauwe veenbessen behouden al hun fytochemicaliën en antioxiderende eigenschappen. Warmte, verwerking en opslag verminderen alle antioxidantniveaus, volgens Marian Burros, auteur van "Goed eten; nog een reden om veenbessen te eten", gepubliceerd in de New York Times. Veenbessen kunnen beschermen tegen urineweginfecties, hebben antivirale eigenschappen en helpen zelfs kanker en hartaanvallen te voorkomen. Het opnemen van rauwe veenbessen in je dieet is een van de beste manieren om te profiteren van alles wat de kleine bes te bieden heeft.

Types

 1. Tijdens de herfst verschijnen zakken met felrode bessen op de planken van de winkel. De gecultiveerde cranberry is voller dan zijn wilde tegenhanger. Wilde veenbessen en Europese variëteiten zijn kleiner dan de bessen die in Canada en de noordelijke Verenigde Staten worden geteeld. Het vruchtvlees van de bes is bleek en soms zijn er zelfs witte veenbessen verkrijgbaar; diepere rode bessen hebben echter hogere antioxidantniveaus.

Function

 1. Je kunt rauwe veenbessen gebruiken om een ​​scherpe smaak toe te voegen aan verse relishes en salades, of ze zoeten om hun natuurlijke zure smaak te verminderen. Probeer een smakelijke smaak te maken door verse veenbessen, appel, sinaasappel en suiker te combineren. Voeg desgewenst pecannoten, Grand Marnier of ahornsiroop toe. Samen verwerken in een vleesmolen of keukenmachine. Serveer met kalkoen, of zelfs als een spread op koekjes, pannenkoeken of scones.

Overwegingen

 1. Veenbessen zijn te scherp voor de meeste mensen om ze uit de hand te willen eten, maar je kunt ze zoeten en samen met ander fruit in een fruitsalade gebruiken of een handvol in een licht gezoete gooien smoothie. Hak veenbessen fijn en gooi met suiker en laat ze kort macereren als je een zoetere smaak wilt. Roer gezoete rauwe veenbessen door yoghurt voor een gezond ontbijt of gooi er zelfs een paar bovenop je ontbijtgranen.

Potentiële

 1. Hoewel de meesten van ons gewend zijn om veenbessen te koken, is het integreren van rauwe bessen in uw dieet een ideale manier om uw inname van waardevolle antioxidanten te verhogen. Het alternatief is 100 procent cranberrysap; de meeste mensen vinden het echter onverteerbaar. Experimenteer met cranberry spreads en sausen of gebruik gezoete verse cranberries in uw voedsel. Als je liever suiker vermijdt, probeer dan je bessen te zoeten met natuurlijke agavesiroop, stevia of een kunstmatige zoetstof.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407