Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je vet verbranden zonder in ketose te zijn?

Overwegingen

 1. Als u probeert af te vallen, wilt u echt vet verliezen terwijl u uw spiermassa behoudt. Ketose treedt op wanneer het lichaam in een hoog tempo vet verbrandt. Door je koolhydraatinname te verlagen, kom je in de vetverbrandingszone, maar je hoeft niet per se in ketose te zijn om dit doel te bereiken.

Ketosis

 1. Ketose betekent dat uw lichaam voldoende snel vet verbrandt dat u veel ketonlichamen heeft, afvalstoffen die worden geproduceerd tijdens het verbranden van vet. Deze ketonlichamen kunnen ook worden verbrand voor energie door je hersenen en de meeste andere lichaamscellen. Om ketonniveaus hoog genoeg te hebben om detecteerbaar te zijn, moet je je koolhydraatinname lager houden dan 50 gram per dag, volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Als u ketose heeft, wat kan worden geverifieerd met urineketonstroken, kunt u er 100% zeker van zijn dat uw lichaam zich in de vetverbrandingsmodus bevindt.

Vetverbranding

 1. Tijdens een studie gepubliceerd in 2005 in de "Journal of the American Medical Association", vergeleken onderzoekers verschillende dieetplannen en ontdekten dat mensen vet kunnen verliezen zonder ketose te hebben. Als je koolhydraatinname te hoog is, geeft je lichaam prioriteit aan het verbranden van deze koolhydraten. U kunt vetverbranding bevorderen door uw koolhydraatinname te verlagen, maar u hoeft niet noodzakelijkerwijs zo laag te gaan als nodig is om ketose te hebben. Beperk uw koolhydraten enigszins om uw lichaam gemakkelijker in vetverbrandingsmodus te laten schakelen.

Maak een calorieëntekort

 1. U kunt vet verbranden, zelfs als u geen ketonen produceert, zolang u een calorietekort creëert. Met andere woorden, als je iets minder eet dan je lichaam nodig heeft, moet je lichaam ergens anders energie vandaan halen, zoals het vet in je liefdeshandvatten. Om meer vet te verbranden, verminder je portiegroottes, vooral van koolhydraatrijk voedsel zoals snoep, frisdranken, brood, pasta, rijst en aardappelen. Wees echter redelijk over je calorie-inname. Als je je calorie-inname te dramatisch beperkt, kan je lichaam spieren gaan verbranden in plaats van vet.

Volg uw metingen

 1. Zelfs als uw totale lichaamsgewicht op de weegschaal hetzelfde is, kunt u nog steeds branden en vet verliezen zonder ketose te hebben. Omdat 1 pond spier minder ruimte inneemt dan 1 pond vet, maar hetzelfde weegt op de weegschaal, neem je metingen en merk je op hoe je kleding past. Meet uw borst, taille, heupen, dijen en armen om de paar weken om te zien of u vet verliest. Als er niets gebeurt, kijk dan naar uw voedselinname om te zien of u uw porties of koolhydraatinname een beetje meer kunt verminderen totdat uw lichaam vet begint te verbranden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407