Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je vlees stomen?

Supplementen

 1. Door voedsel in water te koken, worden ze van voedingsstoffen en smaak beroofd, terwijl frituren vetten toevoegt. Harvard Medical School beveelt aan dat stomen een gezond alternatief is dat voorkomt dat vitamines en mineralen uit voedsel uitlogen. Je kunt rijst, groenten, vis en zelfs vlees met stoom koken.

Soorten vlees

  Stoommethoden

  1. De handigste manier om vlees te stomen is het gebruik van vacuüm verzegelde plastic zakjes die in een magnetron of heteluchtoven kunnen worden geplaatst. De zak sluit af in de natuurlijke sappen van het vlees en zorgt ervoor dat ze tot voldoende hoge temperaturen kunnen worden verwarmd om het met stoom te koken. Meer traditionele methoden om vlees te stomen omvatten het gebruik van een metalen stomer met fornuis, rijstkoker of bamboemandstomer. Dit soort stoomboten vangen stoomdampen op die uit het kokende water onder het vlees opstijgen.

  Voordelen van het stomen van vlees

  1. Stomen is een vochtig kookproces dat u mals, sappig en goed gearomatiseerd vlees geeft, met zeer weinig gewichtsverlies of krimp. Het vlees komt niet in contact met water of andere vloeistoffen, waardoor er meer van zijn natuurlijke smaak en voedingsstoffen in achterblijven. Stomen onder druk gaat ook snel en bespaart energie en bakolie.

  Overwegingen over voedselveiligheid

  1. Behandel rauw vlees voorzichtig en zorg ervoor dat het goed gaar is om besmetting met bacteriën te voorkomen. FoodSafety.gov adviseert dat gevogelte in het algemeen moet worden gekookt tot een temperatuur van ten minste 165 graden Fahrenheit, terwijl delen van rundvlees, lam en kalfsvlees moeten worden gekookt tot een minimumtemperatuur van 145 F. Gebruik een vleesthermometer om ervoor te zorgen dat uw vlees gelijkmatig is gestoomd tot deze temperatuur. Vermijd bovendien dat voedingsmiddelen met een hoog risico zoals vlees en zeevruchten langer dan 2 uur op kamertemperatuur blijven. Ontdooi rauw vlees door het in uw koelkast te plaatsen en bewaar restjes gestoomd vlees ook in de koelkast.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407