Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen baby's chocolade hebben: wat ouders moeten weten

De onderste regel

 1. Voor het eerste jaar van het leven van mijn dochter had ik een strikte no sweets-regel. Maar de dag dat mijn kleine meisje 1 werd, gaf ik toe. Die ochtend gaf ik haar een klein stukje pure chocolade om van te genieten.

 2. Ze verslond het en begon onmiddellijk haar mollige kleine handje uit te reiken voor meer. Er was chocolade over haar mond gesmeerd, een grijns verspreidde zich over haar gezicht en een nieuwe liefde waarvan ik wist dat ze die niet snel zou vergeten.

 3. Het was pas nadat een vriend tegen me zei: "Was je niet bang dat ze allergisch zou kunnen zijn?" Ik was verbijsterd. Eerlijk gezegd was de gedachte nooit bij me opgekomen. Ik had nog nooit iemand gekend die allergisch was voor chocolade, en de meeste baby's krijgen geen cake op hun eerste verjaardag? De mijne was toch niet de eerste die vandaag een inleiding tot chocolade had.

 4. Maar had ik voorzichtiger moeten zijn?

Allergiezorgen

 1. Het blijkt dat internet hier volop van mening verschilt. Er was eens chocolade als een voedingsmiddel waar kinderen zich zorgen over moesten maken. Allergische reacties werden waargenomen en ouders werden gewaarschuwd om voorzichtig te werk te gaan.

 2. Maar de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat veel van die vermoedelijke reacties waarschijnlijk het gevolg waren van iets in de chocolade, zoals noten of soja. Beide zijn opgenomen op de FDA-lijst van de top acht voedselallergenen. Chocolade zelf is zelden verantwoordelijk voor allergische reacties.

 3. Toch is het lezen van labels altijd belangrijk, evenals het praten met uw kinderarts over eventuele zorgen. En wanneer u nieuw voedsel aan uw baby introduceert, moet u altijd uitkijken naar symptomen van een allergische reactie. Dit kunnen huiduitslag, maagirritatie of jeuk zijn.

 4. In ernstige gevallen kan een voedselallergie de tong of keel van een kind doen zwellen. In dit geval moet u onmiddellijk medische hulp inroepen.

Andere problemen

 1. Allergieën zijn geen grote zorgen als het gaat om chocolade en baby's, maar is er nog iets om u zorgen over te maken?

 2. Ouders moeten rekening houden met de voedingswaarde van chocolade. Matiging is de sleutel bij baby's die nog geen grote hoeveelheid vast voedsel eten. Je wilt niet dat chocolade (of een andere vorm van snoep of zoet) ooit een hoofdbestanddeel van het dagelijkse dieet van je kleintje wordt. Te veel suiker kan bijdragen aan obesitas en diabetes, naast andere gezondheidsproblemen.

 3. Als een zeldzame verjaardagstraktatie? Ga ervoor! Maar maak op een typische dag geen chocolade tot een vast onderdeel van het uitgebalanceerde dieet van uw kind.

Wanneer introduceren

 1. Ouders moeten afstand houden van de introductie van nieuwe voedingsmiddelen voor baby. Op die manier, als er een reactie is op iets nieuws, zal het gemakkelijk genoeg zijn om erachter te komen waar het vandaan komt. De meeste experts stellen voor om het eerste levensjaar geen snoepjes te introduceren. Je wilt dat ze eerst een smaak voor andere, gezondere etenswaren ontwikkelen.

 2. Maar realistisch gezien zijn er geen specifieke medische richtlijnen voor het introduceren van chocolade bij uw baby. Het is aan de ouders om na het starten van vast voedsel te kiezen. Maar houd in gedachten, chocolade bevat vaak enkele van die grote acht allergenen zoals zuivelproducten die je misschien wilt vermijden voor je kleintje.

 3. Neem contact op met uw kinderarts als u specifieke vragen of opmerkingen hebt over de beste tijd om een ​​nieuw voedingsmiddel aan uw baby te introduceren.

Chocolademelk

 1. De gezondheidsvoordelen van donkere chocolade zijn nu bekend. Maar zelfs gezien enkele van de hart-gezonde voordelen, is niet alle chocolade gelijk gemaakt. Sommige chocolade wordt verwerkt en bevat meer suiker dan je kind zou willen hebben. Aandacht besteden aan labels en chocolade alleen met mate aanbieden is cruciaal.

 2. Donkere chocolade heeft vaak minder suiker dan melkchocolade, maar niet alle kinderen zullen van de bittere smaak genieten. Maar hoe zit het met chocolademelk, een favoriet bij peuters en oudere kinderen? Is het geschikt voor baby's?

 3. Het antwoord is ja en nee. Melk mag niet worden geïntroduceerd bij baby's jonger dan 1. Daarna, in de veronderstelling dat uw kind geen allergische reactie op melk heeft, is chocolademelk prima. Maar houd er rekening mee dat chocolademelk meer suiker bevat dan een gewoon glas volle melk. Nogmaals, moderatie is de sleutel.

Receptideeën

 1. Zodra u de goedkeuring van uw kinderarts heeft gekregen om chocolade aan uw baby te introduceren, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u het moet serveren.

 2. Hier zijn enkele heerlijke en gemakkelijke chocoladerecepten om uit te proberen. Je kunt ze zelfs samen in de keuken maken.

 3. En als die chocoladetaart van 5 minuten teveel moeite lijkt te zijn voor een eerste verjaardagstraktatie, kan ik persoonlijk bevestigen dat een klein stukje pure chocolade een fantastisch alternatief is.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407