Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen baby's sinaasappels eten: wat ouders moeten weten

Q A

 1. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een vreemde vraag. Waarom hebben we het vooral over sinaasappels? Wat maakt ze anders dan elk ander fruit dat je je baby zou kunnen geven?

 2. Nou, als je erover nadenkt, zijn ze op heel veel manieren anders. Sinaasappels, in tegenstelling tot bananen, peren of meloenen, zijn een vlezig, vezelig, citrusfruit. Die factoren maken een verschil in wanneer en hoe je het je baby voor het eerst moet geven.

 3. De meest aanbevolen leeftijd voor de introductie van citrusvruchten is ongeveer 12 maanden. Je wilt er zeker van zijn dat je baby ouder is en met succes voedsel kauwt voordat hij sinaasappels introduceert. Hoewel kinderartsen niet langer aanbevelen om de blootstelling van een kind aan voedingsmiddelen uit te stellen om allergieën te voorkomen - het lijkt erop dat eerder eten van sommige voedingsmiddelen sommige reacties kan helpen voorkomen - het probleem met sinaasappels en andere citrusvruchten is niet alleen mogelijke allergieën, maar ook reactie die baby's kunnen hebben op de zuurgraad en het risico op verstikking.

 4. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden.

Zuurgraad

 1. Citrusvruchten zijn zuur, wat betekent dat wanneer het fruit wordt gemetaboliseerd, het zuur produceert. Hoewel de maag van een volwassene de zuurgraad van een sinaasappel aankan, is de maag van een baby veel gevoeliger en reageert deze mogelijk niet goed op de zuurgraad.

 2. Als baby's te vroeg sinaasappels krijgen, kan de zuurgraad in sommige gevallen luieruitslag en roodheid rond de mond veroorzaken. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat uw baby een allergie voor het fruit heeft. Het is gewoon een huidreactie op de zuurgraad.

 3. De zuurgraad kan ook maagklachten veroorzaken of de symptomen van zure reflux vergroten als uw kind problemen heeft met zure reflux.

 4. Zoals bij de meeste beslissingen over opvoeding, is het het beste om hier uw gezond verstand te gebruiken. Heeft u of andere leden van uw directe familie voedselallergieën? Heeft uw kind routinematig last van zure reflux? Overweegt u een grote brij pulpachtige sinaasappel te geven aan een 2 maanden oude? In die gevallen is het verstandig om wat langer te wachten om uw kind zure vruchten te geven.

 5. Als uw kind aan de andere kant ongeveer 12 maanden oud is en u geen reden hebt om te vermoeden dat ze allergieën hebben, ga dan maar door.

Het membraan

 1. Een van de lastige onderdelen van het voeden van sinaasappels met baby's is het heldere membraan dat de secties bij elkaar houdt. Dat kan zelfs voor volwassenen moeilijk zijn om door te knagen.

 2. U kunt proberen elke sectie in kleine stukjes te snijden of het membraan zelf af te pellen. Voor degenen onder u die niet geïnteresseerd zijn in een middag van membraanschillen, mandarijntjes in blik zijn beide klein en hebben dunne membranen.

Andere bronnen van vitamine C

 1. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw baby niet genoeg vitamine C krijgt alleen omdat hij geen sinaasappels eet. Baby's hebben slechts ongeveer 35 mg vitamine C per dag nodig. Je kunt dat krijgen van een heleboel andere babyvriendelijke groenten en fruit, waaronder:

Sinaasappels aan uw baby introduceren

 1. Breng sinaasappels langzaam en in kleine hoeveelheden in. Een paar kleine lepels per dag kan een goede plek zijn om te beginnen.

 2. Let op eventuele reacties gedurende de komende twee tot drie dagen. Zoek naar een rode huid rond de mond en houd bij of ze al dan niet een luieruitslag ontwikkelen. Luieruitslag kan natuurlijk geen verband houden met citrusvruchten, maar het is belangrijk om op te letten voor het geval de twee verwant zijn. Zoek onmiddellijk medische hulp als uw kind netelroos, zwelling, braken, piepende ademhaling of ademhalingsproblemen heeft.

 3. Zorg ervoor dat de stukjes sinaasappel in zeer kleine stukjes worden gesneden (bijvoorbeeld kleiner dan de grootte van een dubbeltje). En blijf altijd bij je baby als ze aan het eten zijn.

 4. Pas op en verwijder het membraan en eventuele zaden die moeilijk door uw kind kunnen worden verwijderd.

Manieren om sinaasappels voor baby's te dienen

 1. Als je klaar bent om verder te gaan dan plakjes, zijn er een paar andere manieren om sinaasappels in de maaltijden van je baby op te nemen:

 2. Nieuw eten introduceren bij uw kind is een van de geneugten van dat eerste jaar ouderschap. Soms zijn een paar extra voorzorgsmaatregelen nodig om ervoor te zorgen dat uw kleintje er veilig van kan genieten.

 3. Als je klaar bent om verder te gaan dan plakjes, zijn hier een paar andere manieren om sinaasappels in de maaltijden van je baby op te nemen:

 4. Nieuw eten introduceren bij uw kind is een van de geneugten van dat eerste jaar ouderschap. Soms zijn een paar extra voorzorgsmaatregelen nodig om ervoor te zorgen dat uw kleintje er veilig van kan genieten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407