Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen bepaalde groenten en fruit uw huid er goed uitzien?

Dorstlessers

 1. Groenten en fruit smaken niet alleen goed, maar het toevoegen van deze voedingsmiddelen aan uw dieet kan ook gunstige effecten hebben op uw teint. Ontdek plantaardig voedsel dat boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten zit om uw huid te verstevigen, herstellen en onderhouden. Geniet van deze voedingsmiddelen bij uw favoriete maaltijden of als snack, of gebruik ze om uw eigen huidverzorgingsproducten te maken.

Groenten vol voedingsstoffen

 1. Eet verschillende groenten om uw huid er gezond uit te laten zien. Volgens geregistreerde diëtist Joy Bauer helpt vitamine C collageen te produceren om je huid stevig te houden en beschermt het je huidcellen tegen schadelijke vrije radicalen. Groenten die goede bronnen van vitamine C zijn, zijn peultjes, broccoli en paprika. Voeg spinazie en snijbiet toe aan uw dieet, die bronnen van vitamine E zijn, om te helpen beschermen tegen schade door ultraviolette stralen van de zon. Beta-caroteen - te vinden in zoete aardappelen en wortelen - kan ook uw huid beschermen tegen schade door de zon.

Voordelen van bessen

 1. Donkere bessen zitten boordevol antioxidanten. Volgens een artikel van Colleen Reilly op de website van de Vanderbilt University beschermen antioxidanten tegen schade door de zon, vervuiling, wind en andere elementen van de natuur. Antioxidanten helpen ook het vermogen van uw huid om zichzelf te herstellen te vergemakkelijken. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beoordeelt de niveaus van antioxidanten op basis van het zuurstofradicaal absorptievermogen, of ORAC. Bosbessen hebben de hoogste ORAC-score, dus voeg een handvol bosbessen toe aan je havermout of yoghurt. Andere bessen met hoge ORAC-scores zijn frambozen, bramen en aardbeien.

Andere vruchten

 1. Verschillende soorten fruit hebben nuttige voedingsstoffen voor uw huid. Mango's, sinaasappels, ananassen en watermeloenen zijn bronnen van vitamine C om uw huid te verstevigen. Voeg tomaten toe aan je salade, of maak een verse kom salsa om van het fruit te genieten. Tomaten zijn een bron van vitamine C en zitten vol met lycopeen, dat de huidcirculatie stimuleert. Avocado's hebben ook vitamine C en zijn een bron van vitamine E.

Gezichtsmaskers op basis van fruit

 1. Naast het eten van fruit en groenten, kunt u deze voedingsmiddelen ook gebruiken om uw eigen gezichtsmaskers te maken. Pureer 3/4 kopje frambozen met een theelepel honing voor een masker boordevol antioxidanten. Maak je eigen avocado-gezichtsmasker door de helft van een avocado, 1 theelepel honing en 1 theelepel appelazijn te mengen. Breng het masker aan op je gezicht, laat het 15 minuten zitten, spoel het af met koud water en dep je huid droog.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407