Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen diabetici aardbeien eten?

De positieve kant

 1. Rood, rijp, zoet en sap, aardbeien zijn een verrukkelijk genot. Je kunt niet alleen veilig aardbeien eten als je diabetes hebt, maar je wordt ook aangemoedigd dit te doen. Aardbeien en ander fruit hebben tal van gezondheidsvoordelen en zijn een gezond onderdeel van het diabetesdieet. Bovendien suggereert een groeiend aantal onderzoeken dat aardbeien een ingrediënt hebben dat nuttig is bij het behandelen van diabetes type 2. Zolang je geen allergie voor het fruit hebt, moedigen de voedingsrichtlijnen voor Amerikanen je aan om van aardbeien te genieten als onderdeel van de 1,5 tot 2 kopjes fruit die je elke dag nodig hebt.

Fruit, koolhydraten en diabetes

 1. Aardbeien leveren koolhydraten aan uw lichaam. Als je diabetes hebt, moet je goed opletten hoeveel en wat voor koolhydraten je eet. Koolhydraten worden omgezet in glucose met behulp van een speciaal hormoon genaamd insuline. Glucose is de primaire energiebron van uw lichaam, maar diabetici hebben problemen met hun insuline en kunnen teveel glucose in het lichaam laten circuleren. Door te veel koolhydraten te eten, verbruikt u mogelijk meer glucose dan een lichaam met diabetes aankan. Dit is de primaire zorg van diabetici met het eten van fruit zoals aardbeien. Koolhydraten zijn echter een belangrijke voedingsstof en een half kopje aardbeien levert slechts ongeveer 6 g koolhydraten. U moet gewoon rekening houden met de koolhydraten van aardbeien in uw totale inname van koolhydraten voor de dag. Bovendien scoren aardbeien een 40 op de glycemische index, een maat voor hoe snel koolhydraten inwerken op je bloedsuiker en insuline als ze worden verteerd. Elke score lager dan 55 wordt als "laag" beschouwd, wat betekent dat het voedsel langzaam wordt opgenomen en gezonder is voor een diabetisch dieet.

Aardbeienstatistieken

 1. Aardbeien bevatten weinig calorieën maar veel gezondheidsbevorderende ingrediënten zoals vezels en vitamine C. Zowel het "vlees" van de bes als de zaden geven een gezonde dosis vezels. Vezel is belangrijk voor diabetici, vooral als u probeert af te vallen. Het is een bulkstof die u helpt om langer tevreden te zijn en minder te eten. Het verlicht ook constipatie. Bovendien is het genieten van een stevige portie aardbeien van slechts een half kopje voldoende voor slechts 25 calorieën, waardoor het een heerlijke traktatie is waar je bijna altijd van kunt genieten. Diezelfde portie kan je 80 procent van de immuunversterkende vitamine C geven die je op een dag nodig hebt. Aardbeien leveren ook een beetje calcium en ijzer.

Aardbeien in diabetesonderzoek

 1. Aardbeien bevatten aanzienlijke hoeveelheden stoffen die ellagitannines en anthocyanines worden genoemd, die kunnen helpen bij de behandeling van hyperglykemie en hoge bloeddruk geassocieerd met diabetes type 2. Onderzoek gepubliceerd in de tijdschriften "Biofactors" en het "Journal of Medicinal Food" suggereren dat deze stoffen uw bloedsuikerspiegel kunnen helpen verlagen nadat u een zetmeelrijke maaltijd hebt gegeten. Ze kunnen ook helpen het zetmeel dat u eet af te breken. Volgens een artikel in "Nutrition Journal" hebben deze stoffen ook antioxiderende eigenschappen die het cholesterolgehalte en het risico op metabool syndroom bij een groep vrouwen verlagen. Het National Diabetes Education Program beveelt het eten van aardbeien aan als onderdeel van een plan om fruit en groenten te verhogen en uw gewicht te verlagen. Gewichtscontrole is een belangrijk onderdeel van het beheer van diabetes; het kan ook helpen bij het oplossen van pre-diabetes.

Let op en tips

 1. Vermijd het eten van aardbeien die zijn bereid als onderdeel van desserts, zoals taarten en ijscoupes. Vermijd ook aardbeien die zijn gebaad in suikerachtige siropen. Deze desserts geven je buitensporige hoeveelheden koolhydraten, calorieën en vet. Toch kun je genieten van verse, bevroren, ingeblikte en gedroogde aardbeien. De variëteit helpt je je dieet te verbreden en zorgt ervoor dat je je minder beperkt voelt. Voeg aardbeien toe aan je warme of koude ontbijtgranen of gebruik ze als snack om de hoeveelheid die je eet te verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407