Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen diabetici pinda's eten?

Gematigde bedragen verbruiken

 1. Pinda's zijn een populair Amerikaans snackvoedsel en als je diabetes hebt, vraag je je misschien af ​​of je ook van deze voedzame favoriet kunt genieten. Hoewel zorgen over de invloed van noten op je gewicht en bloedsuikers je kunnen tegenhouden, is er goed nieuws. Pinda's, een aardnoot uit de peulvruchtenfamilie en andere boomnoten zijn gekoppeld aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten, een veel voorkomende complicatie van diabetes. Bovendien hebben pinda's eigenschappen die daadwerkelijk kunnen helpen bij het beheersen van de eetlust en gewichtsbeheersing, en pinda's met mate verslechteren de bloedglucosecontrole niet.

Pindavoeding

 1. Een handvol noten - ongeveer 1 ons - bevat 160 calorieën en heeft dezelfde hoeveelheid eiwit als een ons vlees of kip, terwijl het ook 2 gram vezels en slechts 5 gram levert van koolhydraten. Pinda's hebben een glycemische index van 13 en een glycemische belasting van 1 - beide zeer laag - wat betekent dat de koolhydraten in pinda's minder een bloedsuikerspiegel veroorzaken in vergelijking met andere voedingsmiddelen met dezelfde hoeveelheid koolhydraten. Pinda's zijn ook rijk aan voedingsstoffen, omdat ze gezonde onverzadigde vetten in het hart bevatten en een goede bron van vitamine E, foliumzuur, niacine en de mineralen fosfor, magnesium, mangaan en koper zijn. Pinda's zijn ook rijk aan fytochemicaliën - stoffen waarvan bekend is dat ze de gezondheid bevorderen en bescherming bieden tegen chronische ziekten.

Hartgezondheid

 1. Volgens de American Heart Association hebben volwassenen met diabetes 2 tot 4 keer meer kans op een hartaanval of beroerte dan volwassenen zonder diabetes. Het consumeren van pinda's kan dit risico helpen verlagen. Onderzoek uit het mei 2015 nummer van "JAMA Internal Medicine" volgde meer dan 200.000 mensen gedurende ten minste 5 jaar, waarbij pinda- en boomnootconsumptie bij volwassenen werden vergeleken met sterftecijfers. Onderzoekers ontdekten dat Amerikaanse deelnemers aan de studie die dagelijks pinda's of andere noten aten een 21 procent lager sterftecijfer hadden door welke oorzaak dan ook - inclusief cardiovasculaire aandoeningen - in vergelijking met deelnemers aan de studie die deze noten nooit aten. Hoewel de onverzadigde vetten in pinda's positieve effecten hebben op het cholesterolgehalte in het bloed, kunnen de andere voedingsstoffen en fytochemicaliën in noten ook voordelen bieden. Bovendien wordt het dieet meer gezond voor het hart wanneer pinda's of andere noten in het dieet worden opgenomen in plaats van minder voedzame snacks zoals chips of snoep.

Bloedsuikercontrole

 1. Na de spijsvertering zet het lichaam koolhydraten om in glucose of suiker, waardoor deze suiker het bloed in gaat, zodat insuline het kan helpen omzetten in energie. Mensen met diabetes hebben echter trage insuline of maken onvoldoende insuline aan en hebben daardoor de neiging om een ​​hoge bloedsuikerspiegel te ervaren. Het eten van gematigde porties koolhydraatbevattend voedsel en het verspreiden van dit voedsel gedurende de dag helpt om bloedsuikers te beheersen. Pinda's zijn koolhydraatarm en kleine porties - zoals een handvol per dag - zullen waarschijnlijk geen significante invloed hebben op bloedsuikers. Een kleine maar interessante studie gepubliceerd in het novembernummer van "British Journal of Nutrition" vergeleek de bloedsuikereffecten van 75 g koolhydraat-ontbijtmaaltijden met pinda's of pindakaas of zonder noten. Onderzoekers ontdekten dat degenen die pindakaas consumeren, en in mindere mate hele pinda's, bloedsuikerpieken hadden gedempt na zowel het ontbijt als de lunchmaaltijd - wat suggereert dat pinda's een rol kunnen spelen bij het beheer van de bloedsuikerspiegel na de maaltijd.

Gewichtscontrole

 1. Overgewicht kan de werking van insuline beïnvloeden en de bloedsuikerspiegel verergeren. Dus met type 2 diabetes (T2DM) is het bereiken van een gezond gewicht een hoeksteen van de therapie. Een overzichtsartikel gepubliceerd in het supplement van "Journal of Nutrition" van september 2008 concludeert dat ondanks hun relatief hoge caloriegehalte, notenconsumptie niet geassocieerd is met een hoger lichaamsgewicht. Een studie die dit punt illustreert, werd gepubliceerd in het januari 2014 nummer van "Nutrition Journal." Onderzoekers verstrekten een individueel plan voor gewichtsverlies aan 60 volwassenen met diabetes type 2, waarbij een pindavrij plan werd vergeleken met een plan waarin 20 procent van de dagelijkse calorieën afkomstig was van pinda's. Na 24 weken lieten beide diëten verbeteringen in gewicht zien, ondanks dat de onderzoeksgroep dagelijks bijna twee gram pinda's opnam.

Portiecontrole

 1. Een uitdagende maar belangrijke strategie om bloedsuikers te beheersen, is om matige porties te eten. Noten zijn meer vullend dan veel andere snackkeuzes - zo vullend dat ze erom bekend staan ​​dat ze de voedselinname verminderen in de uren die volgen. Een beoordeling gepubliceerd in het januari 2010 nummer van "Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition" meldde dat wanneer noten worden geconsumeerd, mensen de neiging hebben om 75 procent van de notencalorieën goed te maken door minder te eten in de daaropvolgende maaltijden en snacks. Omdat het beheersen van de eetlust te veel eten voorkomt en te veel eten leidt tot hoge bloedsuikers, kunnen noten en pinda's een bondgenoot zijn in je zoektocht om gewicht en bloedsuikers te beheersen.

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen

 1. Het opnemen van matige hoeveelheden pinda's in een diabetesmaaltijdplan kan voordelen bieden. Naast het toevoegen van voeding aan uw dieet, kunnen pinda's deel uitmaken van een dieetstrategie die het cholesterolgehalte in het bloed verbetert en het risico op hartaandoeningen vermindert. Ook kan een dagelijks handvol pinda's de eetlust onder controle houden en het gemakkelijker maken om de gematigde porties te eten die nodig zijn voor de controle van de bloedsuiker. Een dieet dat matige hoeveelheden noten bevat, is niet gekoppeld aan gewichtstoename of verslechtering van de bloedsuikerspiegel. Grote hoeveelheden pinda's hebben echter het potentieel om overtollige calorieën en koolhydraten aan uw dieet te geven, evenals overtollig natrium als de noten worden gezouten. Hoewel sommige mensen vanwege allergieën pinda's moeten vermijden, passen de meeste mensen met diabetes gemakkelijk pinda's en andere noten in hun maaltijdplan. Als u vragen heeft over de maaltijdplanning voor diabetes, neem dan contact op met een diëtist of uw diabeteszorgteam.

 2. Beoordeeld door: Kay Peck, MPH, RDDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407