Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen diabetici volkoren pasta eten?

Snack op Popcorn

 1. Met medicijnen, insuline en dieet kunt u, de diabetespatiënt, uw ziekte onder controle houden en vaak de complicaties ervan omzeilen. De meest zorgwekkende voedselgroep in het dieet van diabetici, de koolhydraatgroep, wordt ook wel 'koolhydraten' genoemd. Inzicht in koolhydraten helpt je bij het maken van zelfverzekerde voedselkeuzes. Goede koolhydraten, zoals volkoren pasta, spelen wel een rol in een gezond diabetisch dieet.

Koolhydraten

 1. Het lichaam gebruikt suiker als energie voor zijn cellen. Alles wat je eet, verandert uiteindelijk in suiker en voedt de cellen. Sommige voedingsmiddelen, zoals eenvoudige koolhydraten, worden snel suiker. Het eten hiervan vereist een onmiddellijke toevoer van insuline uit de alvleesklier. Complexe koolhydraten, die langer duren om af te breken tot suiker, leggen minder stress op de alvleesklier en vinden gemakkelijk insuline escorts om ze veilig naar een lichaamscel te brengen. Volkoren pasta, brood en ontbijtgranen maken de beste koolhydratenkeuze voor diabetici vanwege hun complexe structuur.

Volle granen

 1. Koolhydraten bestaan ​​uit strengen zetmeel. Eenvoudige koolhydraten hebben minder strengen terwijl complexe koolhydraten een netwerk hebben. Geraffineerde witte bloem gebruikt slechts één van de drie graandelen. Dit maakt het een eenvoudige koolhydraat die snel suiker in het lichaam wordt. Volle tarwe of andere volle granen zoals haver, rijst, gerst, rogge en maïs bevatten daarentegen alle drie de delen van de korrel, waardoor ze complexer van aard zijn. Complexe koolhydraten, zoals volkoren pasta, hebben veel meer tijd nodig om uit te splitsen in suiker.

Volkoren Pasta

 1. Volkoren pasta, beschouwd als een complexe koolhydraat, is een uitstekende keuze voor diabetici. Meergranen combineert tarwe en andere granen, maar u moet de ingrediëntenlijst lezen om er zeker van te zijn dat ze de "hele" korrel bevatten. De meeste pastamerken bieden nu een verscheidenheid aan volkoren- en meergranenproducten. De vormen en maten maken ze geschikt voor gerechten zoals stoofschotels, soepen, salades en bijgerechten.

Pastagerechten

 1. Eiwitten hebben nog meer tijd nodig om te verteren dan complexe koolhydraten. Het combineren van eiwitten met complexe koolhydraten zorgt voor een lange, langzame afgifte van suiker die minder stress op de alvleesklier legt en je langer vol houdt. Deze koppeling van voedingsmiddelen zorgt voor heerlijke maaltijden. Probeer volkoren pasta te combineren met kip en broccoli als ovenschotel of gebruik bonen in plaats van de kip als eiwit. Gebruik de volkoren spiralen in koude salades met paprika, olijven en tomaten. Volkoren spaghetti en gehaktballetjes, altijd een favoriet, kunnen worden gemaakt met gemalen kalkoen of extra mager rundergehakt. Je kunt ook volkoren broodkruimels in de gehaktballetjes gebruiken.

Diabetisch dieet

 1. Volkorenproducten maken een groot deel uit van het diabetische dieet. Hun aangename textuur en het vermogen om je te vullen maken ze aantrekkelijk. Eiwit uit vlees, gevogelte, vis, bonen en magere zuivelproducten vullen deze koolhydraten aan als langzaam verteerbare, vullende maaltijden. Veel bedrijven versterken hun volkorenpasta's met eiwitten, vitamines en omega-3-vetzuren om voeding toe te voegen. Sommigen hebben spinazie of tomatenmeel toegevoegd voor extra smaak en visuele aantrekkingskracht. Neem ze op in uw diabetesdieet om de voordelen van volle granen te benutten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407