Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen gebakken aardappelen mijn bloedsuikerspiegel verhogen?

Overwegingen

 1. Van gepofte aardappelen is bekend dat ze je bloedsuiker in beroering brengen vanwege hun hoge koolhydraatgehalte. Maar niet alle aardappelen hebben dat effect. Sommige gebakken spuds staan ​​laag op de glycemische index, waardoor minimale glucoseverhogingen worden veroorzaakt. Of je je stomende kant eet met de huid erop maakt een verschil. Als je je aardappels schilt, wordt hij sneller verteerd, wat een groter effect op je bloedsuiker heeft.

Hoe de glycemische index werkt

 1. De glycemische index, of GI, is een scoresysteem voor voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten. Voedsel met een hoge GI, met een score hoger dan 70, zorgt ervoor dat uw bloedsuikerspiegel snel stijgt. Middelglycemisch voedsel scoort op de schaal 55 tot 70 en heeft bescheiden effecten op de bloedsuikerspiegel. In het ideale geval zou het grootste deel van het voedsel dat u eet laag moeten zijn op de glycemische index en een snelheid moeten hebben van minder dan 55. Deze voedingsmiddelen met een lage GI verhogen uw bloedsuikerspiegel gedurende een langere periode van tijd.

Roodbruine en witte aardappelen

 1. Roodbruine aardappelen zijn enkele van de ergste overtreders als het gaat om het verhogen van uw bloedsuiker. Een gebakken roodbruin heeft een gemiddelde GI-rangorde van 85. Als je de schil opeet, valt deze iets lager, terwijl het schillen van de schil hem oploopt tot 111. Gebakken witte aardappelen hebben de neiging om rond de 50 op de glycemische schaal te vallen, hoewel je moet de huid laten zitten als je ze eet. Anders kan uw laagglycemische gebakken tater dichter bij 100 liggen, waardoor het zeer waarschijnlijk is dat uw bloedsuiker stijgt.

Andere spuds

 1. In plaats van uw gebruikelijke zetmeelrijke spud, kiest u voor een gebakken zoete aardappel. Een gekookte zoete aardappel kan zo laag zijn als 44 op de schaal. Hoewel, als je de schil niet eet, die zoete aardappel met een lage GI waarschijnlijk meer je bloedsuiker verhoogt, omdat de score kan oplopen tot 78. Of je kunt in plaats daarvan kiezen voor een yam. Yams hebben een gemiddelde GI van slechts 37, met de huid aan of uit, wat betekent dat ze weinig effect hebben op de bloedsuikerspiegel.

The Toppings

 1. De meeste ingrediënten die u aan uw gepofte aardappel toevoegt, zullen waarschijnlijk uw bloedsuiker niet verhogen. Vlees en kaas hebben geen glycemische waarde - vlees bevat geen koolhydraten en kaas heeft slechts een sporenhoeveelheid. U kunt kalkoenbacon-kruimels of vetarme geraspte kaas toevoegen zonder u zorgen te maken over het verhogen van uw bloedsuiker. Specerijen en kruiden die u bestrooit, hebben ook geen invloed op uw bloedsuiker, omdat ze vrijwel koolhydraatvrij zijn. Romige toppings van zuivel, zoals magere zure room of yoghurt, hebben wel glycemische scores, hoewel ze erg laag zijn en geen drastische effecten op de bloedsuikerspiegel zouden moeten hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407