Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen honden kaneel eten? Do’s Don’ts for Your Furry Friend

Laatste gedachten

 1. Het klopt dat veel tafelvoedsel en specerijen die gezond zijn voor mensen ook voor honden nuttig kunnen zijn. Maar als u uw pup wilt trakteren op zelfgemaakte gebakken producten, kan een veelgestelde vraag opkomen: kunnen honden kaneel eten?

 2. De gezondheidsvoordelen van kaneel zijn enorm, van het bieden van beschermende antioxidanten tot het verminderen van ontstekingen en het stimuleren van de gezondheid van het hart. Maar wanneer uw hond te veel kaneel eet, vooral een soort kaneel die Cassia wordt genoemd, kan dit leiden tot een scala aan bijwerkingen. Kunnen honden kaneel eten, en zo ja, wat is de beste manier om kaneel voor uw hond te gebruiken? Je zult verrast zijn om te lezen hoe gemakkelijk het is om de gezondheid van je hond te verbeteren met dit dagelijkse kruid.

Kunnen honden kaneel eten?

 1. Hier is eerst het goede nieuws: kaneel is niet giftig voor honden. In feite kunnen ze kleine hoeveelheden kaneel eten, die kunnen worden toegevoegd aan zelfgemaakte hondjes en gebakken producten. Dit geldt voor Ceylon-kaneel, die alleen sporen van coumarine bevat, een verbinding die leverschade kan veroorzaken wanneer deze in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Cassia-kaneel daarentegen bevat grotere hoeveelheden coumarine en mag niet aan uw hond worden gegeven. Ceylon kaneel wordt soms bestempeld als echte of echte kaneel, dus zoek die termen op het etiket om er zeker van te zijn dat dit de juiste soort kaneel is voor uw hond.

 2. Te veel kaneel kan echter nadelige gevolgen hebben voor de huid en het spijsverteringsstelsel van uw hond, dus u moet echt oppassen dat u niet overboord gaat. Blijf uw hond thuis een kleine hoeveelheid kaneel geven, niet meer dan één theelepel. Zelfs deze kleine hoeveelheid kan gunstige effecten hebben.

Kunnen honden kaneelgebakken producten eten?

 1. Als u uw pup gebakken goederen met kaneel voedt, doet dit geen pijn. Kaneelgebakken producten kunnen de gezondheid van uw hond op verschillende manieren bevorderen. Dat gezegd hebbende, moet je bedenken wat voor gebakken producten je je loyale vriend aanbiedt. Elk voedsel dat geraffineerde suikers, kunstmatige zoetstoffen en geraffineerde koolhydraten bevat, is niet goed voor zijn gezondheid en kan problemen veroorzaken zoals obesitas en diabetes.

 2. Het is een geweldig idee om uw eigen zelfgemaakte hondensnacks te maken met ingrediënten die niet alleen veilig zijn, maar ook voordelig voor honden. Naast het toevoegen van kaneel aan hondensnoepjes, kun je ook een theelepel of minder in het voer van je hond strooien - maar nogmaals, gebruik slechts een kleine hoeveelheid om bijwerkingen te voorkomen.

Top 6 voordelen van kaneel voor honden

 1. Een studie gepubliceerd in het Journal of Animal and Veterinary Advances toont aan dat het consumeren van kaneel de hartprestaties van een hond kan verbeteren. Wanneer een kaneeldosis van 50 milligram per kilogram lichaamsgewicht gedurende twee weken aan honden werd gegeven, vertoonden ze een significant lagere systolische bloeddruk en hartslag dan honden in de normale groep. Onderzoekers concludeerden dat deze positieve verandering in bloeddruk het gevolg kan zijn van verminderde vaatweerstand, waardoor bloed door de bloedsomloop kan dringen en een betere bloedstroom kan ontstaan.

 2. Een van de meest bekende voordelen van kaneel voor honden zijn de ontstekingsremmende effecten. Door het verminderen van ontstekingen kan kaneel helpen bij het verlichten van een aantal aandoeningen, waaronder hartaandoeningen en kanker. Kaneel kan bovendien worden gebruikt om pijn veroorzaakt door ontstekingen, lagere zwelling en spierpijn te verzachten.

 3. Kaneel is rijk aan krachtige antioxidanten die mensen en dieren beschermen tegen neurologische aandoeningen. Het is aangetoond dat het consumeren van kaneel hersenneuronen beschermt tegen oxidatieve stress die vroege veroudering en cellulaire schade veroorzaakt.

 4. Kaneel heeft antimicrobiële, antivirale, antibacteriële en schimmelwerende effecten. Het dagelijks consumeren van kaneel helpt de immuunfunctie te stimuleren door infecties op natuurlijke wijze te bestrijden. [! 105905 => 1140 = 4!

 5. Kaneel eten kan uw hond ten goede komen, omdat het kruid anti-diabetische effecten heeft. Het is bekend dat het de bloedsuikerspiegel verlaagt en de gevoeligheid voor insuline verbetert. Het doet dit door de activiteit van verschillende spijsverteringsenzymen te blokkeren, waardoor de opname van suiker in de bloedbaan wordt vertraagd na een maaltijd met veel koolhydraten. Als uw hond diabetes heeft, praat dan met uw dierenarts over het toevoegen van kaneel aan het dieet van uw huisdier vanwege de therapeutische effecten.

Bijwerkingen van Kaneel voor honden

 1. Als uw hond te veel kaneel eet, merkt u mogelijk een aantal negatieve bijwerkingen. Deze kunnen variëren van mild tot ernstig, afhankelijk van hoeveel kaneel is geconsumeerd.

 2. De hulplijn voor huisdierengif geeft aan dat wanneer de meeste huisdieren meer dan een theelepel kaneelpoeder consumeren, ze bijwerkingen kunnen ervaren, zoals hoesten, stikken of ademhalingsproblemen hebben. Honden en andere huisdieren kunnen ook last krijgen van diarree, braken, verminderde bloedsuikerspiegel en veranderingen in de hartslag als ze te veel kaneel consumeren.

 3. Als uw hond toevallig zijn poten krijgt met een ongecontroleerde hoeveelheid kaneel, hoeft u niet in paniek te raken. Het is niet giftig of dodelijk voor honden. Het is echter een goed idee om uw dierenarts te bellen, vooral als u bijwerkingen opmerkt. En wees voorzichtig met etherische olie van kaneel en uw hond. Essentiële oliën zijn extreem krachtig, en een zeer, zeer kleine hoeveelheid gaat een lange weg. Als het gaat om kaneel voor honden, is het veiliger om te houden met Ceylon-kaneelpoeder.

 4. Houd rekening met gebakken producten die zijn gemaakt met een combinatie van kaneel en nootmuskaat, want nootmuskaat kan giftig zijn voor honden wanneer het in grote hoeveelheden wordt gegeten. Bovendien kunnen voedingsmiddelen gemaakt met kaneel en rozijnen, zoals granen en kaneel-rozijnenbrood, giftig zijn voor honden, omdat rozijnen nierfalen kunnen veroorzaken.

Laatste gedachten over honden die kaneel eten

 1. Lees de volgende: Kurkuma voor honden: Top 5 voordelen van kurkuma voor hondenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407