Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen honing en kaneel helpen bij de behandeling van acne?

Kunnen honing en kaneel acne helpen behandelen?

 1. Hoewel recept en andere medicinale behandelingen kunnen werken, kunnen ze ook agressieve ingrediënten bevatten die de omliggende huid kunnen uitdrogen. Degenen die op zoek zijn naar meer natuurlijke remedies of naar iets dat de huid dieper zal reinigen, kunnen toepassingen gaan maskeren.

 2. Een dergelijk masker waarvan wordt gezegd dat het acne behandelt, is gemaakt van honing en kaneel. Hoewel er enkele dingen zijn om rekening mee te houden bij het maken van dit masker, kan de behandeling zeer rustgevend zijn en goed werken als reinigingsmiddel.

Voordelen

 1. Honing is een oplossing die is gemaakt van suiker, meestal fructose en glucose. Deze suikers bevatten eiwitten, aminozuren, vitamines, mineralen en enzymen.

 2. Eeuwenlang hebben mensen honing gebruikt als medicamenteuze behandeling. De verbinding is gebruikt voor de behandeling van roos, psoriasis, brandwonden en schimmelinfecties. Honing wordt ook toegevoegd aan veel huidverzorgingsproducten.

 3. De belangrijkste reden om honing en kaneel te gebruiken om acne te behandelen, is omdat het kan helpen om de bacteriën te doden die bijdragen aan ontstoken poriën.

 4. De Proionibacterium acnes of P. acnes bacteriën zijn in veel rode en ontstoken puistjes gevonden. De bacteriën voeden zich met talg, de wasachtige stof die zich kan ophopen en poriën kan verstoppen en verder bijdraagt ​​aan acne.

 5. Honing heeft verschillende chemische eigenschappen waardoor het bacteriën kan doden. Voorbeelden hiervan zijn:

 6. Kaneel heeft ook antimicrobiële eigenschappen. Volgens een artikel in het International Journal of Pharmaceutical Science Invention kan kaneel de E. coli, Staphylococcus en Candida albican-microben doden of onderdrukken.

 7. Kaneel heeft ook samentrekkende eigenschappen. Samentrekkende middelen helpen poriën krimpen, waardoor de huid er gladder en egaler uitziet.

Research

 1. De voordelen van honing en kaneel samen als gezichtsmasker zijn niet echt onderzocht. De twee zijn afzonderlijk bestudeerd, maar het onderzoek is gemengd over de vraag of ze effectief zijn.

 2. Een studie gepubliceerd in BMJ Open onderzocht de toepassing van een 90 procent medische kwaliteit kanuka-honing en 10 procent glycerine (afkomstig van honing) na het wassen van het gezicht met een antibacteriële zeep in vergelijking met het wassen van de gezicht met dezelfde zeep, maar zonder de honing aan te brengen.

 3. De onderzoekers concludeerden dat het toevoegen van de honingcombinatie aan het acne-regime slechts 4 van de 53 acne bij patiënten verbeterde.

 4. Een andere review bekeek 70 artikelen over kaneel en ontdekte dat kaneel zowel antimicrobiële eigenschappen als wondgenezing heeft. De onderzoekers suggereerden ook dat kaneel anti-verouderingseigenschappen in de huid kan hebben.

 5. Een beoordeling gepubliceerd in de Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine ontdekte dat honing enzymen bevat die waterstofperoxide creëren, dat antimicrobiële eigenschappen heeft.

 6. Niet alle honingtypen hebben deze eigenschap. Een voorbeeld is Manuka-honing. Manuka-honing vertoont echter nog steeds antimicrobiële effecten omdat het een lage pH-waarde en een hoog suikergehalte heeft.

 7. Een artikel gepubliceerd in het Journal of Microbiology, Immunology and Infection wees uit dat sommige soorten honing uit Iran evenveel antimicrobiële activiteit hadden als bepaalde antibiotica. De auteurs van de studie wezen er echter op dat honing niet zo breed is onderzocht vanwege het vermogen om de P. acnes-bacteriën te doden die de neiging hebben om in puistjes te gedijen.

 8. Zoals veel natuurlijke behandelingen is honing en kaneel als huidverzorgingsmiddel niet uitgebreid onderzocht. Mensen die een dermatoloog bezoeken voor hun acne, moeten altijd contact opnemen met hen voordat ze het kaneel- en acne-masker gebruiken om ervoor te zorgen dat het de huidige behandelingen niet beïnvloedt.

Hoe maak je een gezichtsmasker

 1. Sommige mensen die ervoor kiezen om een ​​gezichtsmasker met kaneel en honing te maken, laten het 30 minuten op hun huid.

 2. Anderen zullen het masker meer gebruiken als een "vlekbehandeling" en het als een pasta op puistjes en acne aanbrengen. De opties zijn echt aan de gebruiker, hun huidproblemen en hun huidtype.

 3. Mensen die een gezichtsmasker willen maken, kunnen de volgende stappen nemen:

 4. Een overweging is welk type honing u moet gebruiken. Honing van medicinale kwaliteit is verkrijgbaar in veel natuurwinkels. Deze honing is gezuiverd en bevat over het algemeen geen additieven. Het zijn vaak de verbindingen die worden gebruikt in huidverzorgingstoepassingen.

 5. Twee voorbeelden van medicinale honingmerken zijn Manuka-honing en Revamil-honing.

 6. Sommige mensen gebruiken liever lokale honing, dat is honing die wordt geproduceerd door honingbijboeren in hun omgeving. Het idee achter het gebruik van lokale honing is dat het verbindingen bevat die ziekten kunnen bestrijden als ze worden ingeslikt. Sommige mensen eten lepels lokale honing om allergieën te bestrijden.

Risico's

 1. Honing is vaak veilig wanneer het op de huid wordt aangebracht. Het is echter mogelijk dat een persoon een allergische reactie op honing heeft. Voorbeelden van allergische bijwerkingen kunnen netelroos, jeuk, zwelling en piepende ademhaling zijn.

 2. Kaneel kan ook zeer irriterend zijn voor de huid. Om deze reden is het belangrijk om altijd een testpatch op de hand te gebruiken voordat u het gezichtsmasker met honing en kaneel op het hele gezicht aanbrengt.

Tips

 1. Als het gaat om de behandeling van acne, is het doel om de huid schoon, gehydrateerd en vrij van vervuilde oliën en bacteriën te houden zonder de huid te uitdrogen.

 2. Er bestaan ​​veel natuurlijke behandelingen voor acne die naast honing en kaneelmaskers kunnen worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn:

 3. Een behandelplan voor acne kan de volgende stappen omvatten:

 4. Veel mensen kunnen hun acne niet onder controle houden met vrij verkrijgbare producten. In dit geval moeten ze mogelijk een dermatoloog raadplegen voor een recept voor sterkere medicijnen die acne kunnen bestrijden.

 5. Artikel laatst herzien door zo 19 februari 2017. Bezoek onze categoriepagina Dermatologie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Dermatologie te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407