Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen kinderen donkere chocolade eten?

Enhanced

 1. Een beetje cacao toevoegen aan de beker melk van uw kind of een beetje fruit op een stuk fruit strooien, kan uw kind aanmoedigen om gezond voedsel te eten dat hij misschien niet wil eten. Chocolade kan onderdeel zijn van een gezond en evenwichtig. Chocolade, met name pure chocolade, is recent een hot topic geworden, omdat onderzoeken enkele gezondheidsvoordelen laten zien. Zelfs pure chocolade kan echter veel calorieën bevatten, dus kinderen - en volwassenen! - zou het met mate moeten consumeren.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Het gezondheidssysteem van de Universiteit van Michigan legt uit dat donkere chocolade gunstige effecten op de gezondheid van het hart kan hebben door de bloeddruk te verlagen, het LDL-cholesterol te verlagen en gezonde bloedvaten te behouden. Chocolade bevat flavonoïden waarvan is aangetoond dat ze de cardiovasculaire gezondheid verbeteren. Deze voordelen hebben dezelfde gevolgen voor kinderen als volwassenen, hoewel de meeste onderzoeken met volwassenen worden uitgevoerd.

Studies met kinderen

 1. De oude Maya's en Azteken gebruikten cacao voor veel medicinale doeleinden, waaronder constipatie en diarree. Recente studies met kinderen hebben aangetoond dat chocolade gunstig kan zijn bij het voorkomen van deze twee aandoeningen. Een studie in het tijdschrift 'Kindergeneeskunde' wees uit dat kinderen die cacaodoppen kregen, die zeer veel vezels bevatten, eerder geneigd waren om verstopt te raken dan kinderen die placebo kregen. De hoeveelheid vezels in de schil kan de oorzaak zijn van het resultaat, niet de hoeveelheid cacao. Een andere studie in "The Journal of Pediatrics" toonde aan dat de flavonoïden in cacao de afgifte van vloeistoffen beperken die diarree veroorzaken. Diarree kan leiden tot uitdroging, een ernstig gezondheidsprobleem voor kleine kinderen.

Cafeïne

 1. Een reep van pure chocolade bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid cafeïne als een cola-drankje van 12 oz, of ongeveer 30 mg. Cafeïne is een medicijn dat het centrale zenuwstelsel stimuleert en kan leiden tot slapeloosheid, hoofdpijn, nervositeit, maagklachten en andere symptomen. De Verenigde Staten hebben geen aanbeveling voor de hoeveelheid cafeïne die veilig is voor kinderen; het is verstandig om de hoeveelheid cafeïne die u uw kind geeft te beperken.

Overwegingen

 1. De gezondheidsvoordelen van chocolade zijn te vinden in cacao, dat bitter is en de meeste kinderen zouden het niet eten. Om het smakelijker te maken, worden vet en suiker toegevoegd die de calorieën verhoogt en de gezondheidsvoordelen vermindert. Obesitas bij kinderen is een ernstig probleem in de Verenigde Staten. Donkere chocolade kan deel uitmaken van een gezond voedingspatroon voor uw kind als u het bij gelegenheid in kleine porties als speciale traktatie laat consumeren. Kies pure chocolade met minstens 65 procent cacao voor een gezondere keuze.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407