Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen mensen met diabetes type 2 sinaasappels eten?

Bhindi

 1. Sinaasappels zijn een gezonde citrusvrucht, maar als u diabetes type 2 heeft, kunt u zich zorgen maken over hun hoge suikergehalte als uw bloedsuikerspiegel niet onder controle is. Gelukkig bevatten sinaasappels componenten die ze een voedzaam onderdeel van een diabetisch dieet maken, zolang je ze samen met andere gezonde voedingsmiddelen eet.

Type 2 diabetes

 1. Mensen met diabetes type 2 kunnen de bloedsuikerspiegel niet goed moduleren omdat ze ofwel onvoldoende insuline produceren of hun lichaam de insuline die ze produceren niet effectief kan gebruiken. Type 2 diabetes is de meest voorkomende vorm, die volgens FamilyDoctor.org tussen 90 en 95 procent van alle diabetici uitmaakt. Het voedsel dat diabetes type 2 eet, kan de bloedsuikerspiegel aanzienlijk beïnvloeden, dus het kiezen van het juiste voedsel is belangrijk.

Fruit in een diabetisch dieet

 1. Fruit kan en moet deel uitmaken van het dagelijkse dieet van een diabeticus. Diabetici die tussen de 1600 en 2000 calorieën per dag eten, moeten minimaal drie porties fruit per dag eten. Degenen die 1200 tot 1600 calorieën consumeren, hebben twee porties fruit per dag nodig, volgens het National Diabetes Information Clearinghouse. De vezels, vitamines en mineralen in fruit zijn essentieel voor het behoud van de algehele gezondheid. Omdat fruit koolhydraten bevatten, moet je ze meestal koppelen aan een eiwit of vet.

Oranges

 1. Sinaasappels bevatten veel vezels, wat belangrijk is voor de spijsvertering, en vitamine C, die het immuunsysteem ondersteunt. Het aantal koolhydraten in één sinaasappel is ongeveer 10 tot 15 g. Voor diabetici die een koolhydraten tellend systeem gebruiken om te bepalen hoeveel ze per dag kunnen eten, is een sinaasappel een portie. Voor diabetici die de glycemische index of glycemische hoeveelheid voedsel gebruiken om te plannen wat ze eten, zijn sinaasappels ook een goede keuze. De glycemische lading van een sinaasappel is ongeveer 5, een laag aantal dat aangeeft dat het fruit slechts een kleine stijging van de bloedglucose veroorzaakt. De vezel in sinaasappels helpt de bloedsuikerspiegel te moduleren door de absorptie in de bloedbaan te vertragen.

Overwegingen

 1. De meeste diabetici kunnen bij elke maaltijd ongeveer 60 g koolhydraten eten, dus je moet bijhouden welke andere koolhydraten je eet om te bepalen of je een sinaasappel kunt toevoegen maaltijd. Je moet proberen om sinaasappels minstens een paar keer per week in je dieet op te nemen, omdat ze een uitstekende bron van voedingsstoffen zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407