Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen uien u afvallen?

Volg uw metingen

 1. De binnenkant van een meerlagige ui geeft je een intense smaak, een frisse textuur en een verrassend aantal voordelen voor gezondheid en gewichtsverlies. Hoewel je misschien het meest bekend bent met de gele ui, geeft de National Garden Association aan dat telers uien groeperen in de zoete of scherpe categorie. In het algemeen geldt dat hoe kleiner de ui, hoe scherper het aroma en de smaak, en hoe groter de ui, hoe zoeter de smaak wordt.

Calorieën

 1. Uien bevatten van nature weinig calorieën, met een middelgrote ui die slechts 44 calorieën bevat. Een kopje gehakte uien bevat 64 calorieën en een plakje ui die u bovenop een vegetarische burger kunt leggen, heeft 6 calorieën. Een kopje lente-uitjes of lente-uitjes en hun toppen bevatten slechts 32 calorieën. Het toevoegen van uien aan uw dieet veroorzaakt geen gewichtsverlies, maar het vervangen van uien door calorierijk voedsel kan u helpen uw calorie-inname te verminderen.

Voedingsstoffen

 1. Ondanks de relatief kleine grootte, geeft de ui u verschillende belangrijke voedingsstoffen. Een kopje lente-uitjes bevat 2,6 g vezels en 1 kopje witte of gele uien bevat 2,7 g vezels. Adequate inname van vezelhulpmiddelen bij gewichtsverlies, zo bleek uit een overzichtsstudie gepubliceerd in het maartnummer van het tijdschrift 'Nutrition'. Vrouwen en mannen tussen 19 en 50 jaar oud hebben tussen 28 en 34 g vezels nodig, en vrouwen en mannen ouder dan 51 hebben tussen 22 en 28 g nodig. Andere nuttige voedingsstoffen in uien zijn 25 mg calcium, 8,1 mg vitamine C, een spoor van B-vitamines en slechts 4 mg natrium. De National Onion Association geeft aan dat uien chemicaliën bevatten die organische zwavelverbindingen worden genoemd en die zowel uw cholesterol als bloeddruk kunnen helpen.

Flavour Burst

 1. Hoewel uien niet dezelfde stofwisselingseigenschappen bevatten als rode pepers, kunnen de intense smaken van uien u helpen uw voedsel pittiger te maken met weinig calorieën. In plaats van je groenten te kruiden met spekvet en zout, breng je ze op smaak met een combinatie van verse of licht gebakken uien en knoflook. Voeg uien toe aan uw salades in plaats van gefrituurde Italiaanse croutons en bedek een magere pizza met uien in plaats van vlees. Elke calorie die u bespaart, kan u helpen het tekort van 3500 calorieën te creëren dat u nodig hebt om af te vallen.

Waarschuwingen

 1. Hoewel uien een gezond onderdeel van uw dieet zijn en u kunnen helpen af ​​te vallen, onthoud dan dat de gezondste manier om af te vallen is om de juiste mix van voedsel te eten om u de voedingsstoffen te geven die u nodig hebt . De voedingsrichtlijnen voor 2010 geven aan dat uien in de "andere" groentecategorie vallen en dat u elke week 2 1/2 tot 3 1/2 kopjes groenten uit deze categorie nodig hebt, naast groenten uit de groene, rode, oranje, zetmeelrijke en bonen of erwten categorie. Eet granen, eiwitten, gezonde oliën, fruit en caloriearme zuivelproducten, samen met de uien die u in uw dieet opneemt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407