Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen veganisten sojamelk drinken?

Een veganistisch dieet eten

 1. Een veganistisch dieet sluit alle bronnen van dierenvoeding uit, waaronder vlees, eieren en zuivelproducten. Dit elimineert een aantal veel voorkomende bronnen voor vitamines en mineralen, maar de meeste veganisten spannen zich in om andere voedingsproducten of supplementen te selecteren om dit te compenseren. Veganisten vermijden bijvoorbeeld dierlijke melk, hoewel het calcium en andere voedingsstoffen biedt. Sojamelk is echter een goed alternatief voor veganisten en iedereen die ervoor kiest om zuivelproducten te vermijden om gezondheids- of andere redenen, en veel merken zijn verrijkt met calcium.

Sojamelk

 1. Om sojamelk te maken, laten fabrikanten sojabonen weken en malen ze met water. Vaak zoeten of aromatiseren ze de resulterende vloeistof die smaakt om te smaken om de sojamelk smakelijker te maken voor westerse smaken. In sommige gevallen voegen fabrikanten ook verdikkingsmiddelen aan de sojamelk toe om een ​​mondgevoel te creëren dat lijkt op koemelk. Je kunt je eigen sojamelk maken door hetzelfde week- en maalproces te volgen. Sommige mensen geven de voorkeur aan deze methode om additieven of extra verwerking te voorkomen.

Voordelen

 1. Soja levert eiwitten, en dit is een aanzienlijk voordeel voor veganisten of iedereen die een dieet volgt dat weinig dierlijke eiwitten bevat. Soja bevat geen cholesterol en is vetarm. Producten met soja leveren ook belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, vitamine D en vitamine A. Je kunt sojamelk in elk recept gebruiken als vervanging voor gewone melk en je kunt er gewoon een glas van drinken. U zult waarschijnlijk enkele smaakverschillen opmerken, maar de meeste mensen passen zich gemakkelijk aan de smaak van sojamelk aan.

Alternatieven

 1. Veganisten en mensen die op zoek zijn naar alternatieven voor melk, hebben naast sojamelk een aantal opties. Amandelmelk bevat een aanzienlijke hoeveelheid eiwit en smaak, of je kunt kiezen voor rijstmelk, havermelk of hazelnootmelk. Kokosmelk is een ander alternatief, maar dit product heeft een rijkere, intensere smaak. Misschien wilt u een verscheidenheid aan plantaardige melk proberen om te bepalen welke u verkiest.

Overwegingen

 1. Als u net een veganistisch dieet begint te verkennen, praat dan met uw arts over uw specifieke voedingsbehoeften. Het verwijderen van dierlijke producten betekent ook dat u een bron van belangrijke vitamines en mineralen elimineert, en uw arts kan u helpen ervoor te zorgen dat u andere voedselbronnen vindt of supplementen neemt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407