Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kunnen vezelstaven constipatie veroorzaken?

Fat

 1. Vezelstaven bevatten ingrediënten zoals gedroogd fruit, zemelen, granola, tarwebloem, zaden en psylliumvezel. Deze ingrediënten bieden verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het verbeteren van de verzadiging, het stabiel houden van de bloedglucose en het verbeteren van stoelgang. De keerzijde is echter dat ze onder bepaalde omstandigheden ook constipatie kunnen veroorzaken. Geen zorgen te maken; je hoeft ze niet helemaal op te geven. Slechts een paar kleine wijzigingen in uw dieet kunnen dit onaangename symptoom voorkomen.

Voeg geleidelijk vezels toe aan uw dieet

 1. Een van de belangrijkste oorzaken van constipatie in verband met het eten van vezels is het te snel verhogen in uw dieet. In het ideale geval zouden vrouwen jonger dan 50 jaar minimaal 25 gram moeten consumeren. van vezels; na de leeftijd van 50 moeten ze ongeveer 21 g hebben. dagelijks, volgens Leslie Beck, een geregistreerde diëtist en auteur van "The Complete A-Z Nutritional Encyclopedia." Mannen jonger dan 50 moeten 38 g consumeren. van vezels elke dag; na de leeftijd van 50 moeten ze 30 g hebben. Als u echter niet gewend bent om vezels te eten, hoeft u dit niet allemaal in één keer te proberen. Verhoog in plaats daarvan geleidelijk uw vezelinname.

Drink meer water

 1. Zodra u uw vezelinname hebt verhoogd, moet u ook uw waterverbruik verhogen. De hoeveelheid water die elke persoon nodig heeft, verschilt. In het algemeen moeten niet-zwangere vrouwen die geen borstvoeding geven ongeveer 9 kopjes water per dag consumeren, beveelt Beck aan. Mannen moeten ongeveer 12 kopjes consumeren. Om het drinken van meer water gemakkelijker te maken, moet u het de hele dag door opbergen. Drink bijvoorbeeld een kopje als je 's ochtends wakker wordt, een kopje met je vezelreep en een voor een maaltijd. Zoek een schema dat bij u past; maak er een gewoonte van.

Overwegingen

 1. Ongeacht hoeveel gezondheidswerkers Amerikanen aanbevelen om meer vezels te eten, de gemiddelde Amerikaan verbruikt slechts 15 g. elke dag vezels. Het aanvullen van uw dieet met vezelstaven kan u helpen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden te bereiken. Je moet echter ook voldoende vezelrijk voedsel eten, zoals fruit, groenten en volle granen. In het algemeen moeten volwassenen volgens de American Dietetic Association elke dag minstens 2 kopjes fruit, 2 1/2 kopjes groenten en drie tot vijf porties volle 1 gram volle granen consumeren.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Als u een medische aandoening heeft, zoals het prikkelbare darmsyndroom of een andere darmaandoening, raadpleeg dan uw arts voordat u vezelstaven neemt. Ook kunnen andere symptomen gepaard gaan met constipatie wanneer u uw vezelinname verhoogt, waaronder gas en winderigheid. Het eten van kleine hoeveelheden vezels gedurende de dag kan deze symptomen helpen voorkomen. Nadat je lichaam regelmatig gewend raakt aan de verhoogde vezel, zouden vervelende bijwerkingen van het eten van vezelstaven moeten verdwijnen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407